22 °C

Ибупрофен влоши състоянието на 4-годишно с коронавирус

Хората със симптоми на коронавирус бяха предупредени да не вземат ибупрофен, след като 4-годишно британче се разболя сериозно.

Амелия Милнър, за която имало подозрения, че е заразена с коронавирус, пила ибупрофен, но вместо състоянието и да се подобри, температурата и си повишила, започнала да трепери, да се задъхва, да повръща и не можела да държи очите си отворени, според баща и Дан Колинс.

Информацията се появява дни след като френският здравен министър Оливие Веран, който също е лекар, обяви, че ибупрофенът влошава инфекцията.

Той предупреди вместо нестероидни противовъзпалителни като ибупрофен нурофен и кортизон да се взема парацетамол.

Колинс разпространи снимка на болната си дъщеря във фейсбук и написа под изображението: До тези от вас, които имат деца, моля прочетете. Ако детето ви е със симптоми на коронавирус НЕ МУ давайте ибупрофен.

Малката Амелия не се чувствала добре от дни – имала кашлица и температура. Предписали и ибупрофен.

В рамките на час след приема му, състоянието и се влошило.

Детето започнало да се задушава, сърдечният и ритъм се ускорил, не можела да държи очите си отворени, не можела да вдигне главата си, тялото и треперело, повърнала, а температурата и била 39,4 градуса.

Лекарите от Спешното посъветвали родителите и да не и дават повече ибупрофен.

Майка и Маги обяснява, че никога не е виждала дъщеря си толкова зле.

Британският лекар Амир Кан също предупреди за ибупрофена.

Според него макар противовъзпалителни лекарства като ибупрофена да са полезни за лечение на болка, различни видове артрит, главоболие, възпалено гърло и настинка, те потискат части от имунната система и именно там се крие опасността при болните от коронавирус.

Малко вероятно е да се развият усложнения от обикновената настинка при употребата на ибупрофен, но в случая с коронавируса имунната ни система трябва да е в идеално състояние, за да може да се пребори.

Телата ни освобождават мастоцити в отговор на вируса. Когато те влязат в контакт с вируса, предизвикват много по-силна имунна реакция, която включва освобождаване на възпалителни вещества.

Нуждаем се от тези възпалителни вещества за да се справим с вируса в  средносрочен и дългосрочен план.

Ефективността на тези вещества определя дали човек ще развие усложнения от коронавируса или ще се възстанови напълно.

Източник: dailymail.co.uk

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 10.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Като изявени професионалисти по-често ще се вслушват в мнението ви, което ви задължава да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Партньорските начинания ще имат успех, ако с поведението си на коректни, честни и добри хора създадете около себе си градивна атмосфера и насърчите творческата мисъл у всеки един от тях.
10 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Напрегнати сте и рискувате да разберат погрешно думите ви, и това да стане причина за обтягане на отношения. За предпочитане е да избягвате големите компании, където едва ли ще се чувствате добре. Намерете начин да си починете сред спокойствие и уединение. Разговор с ваш близък ще ви бъде от полза.
10 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обкръжението на близките ви хора внася спокойствие в душата и мислите ви. Заедно ще решавате възникващите въпроси и ще планирате бъдещето си. Ще разчитате както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Всичко започнато днес обещава да завърши с успех.
10 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Вашата упоритост ще ви изведе до високи хоризонти. Ще имате повече от очакваните финансови постъпления. Вълнения от философски, духовен и религиозен характер ще преобладават в мислите ви. Постепенно постигате хармонията, към която винаги сте се стремили. Отношенията с любимия човек се развиват в желаната от вас насока.
10 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Повод за размисъл ще ви създадат развитията около вас и ще търсите решение на въпросите, които ви безпокоят. Не се тревожете, ще имате сили, с които ще преодолеете временните си затруднения. Най-важното е, че ще продължите уверено напред, другото са подробности. Здравето няма да ви притеснява.
10 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Отговорното ви отношение към работата ще бъде провокирано и днес. Няма да ви остане много лично време, предвид неотложните задачи, които ще се появят пред вас. Независимо от всичко трябва да си починете. Новите задачи през идващата седмица ще изискват от вас повече съсредоточеност.
10 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Уморени от грижите, ще предпочетете по-приятни занимания днес. Почивка в компанията на хората, които обичате ще се отрази добре на мисленето, здравето и духа ви. Това е вашия начин да релаксирате, което ще ви приведе в подходяща форма, за да се справите по-лесно с отговорностите през идващите дни.
10 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Едва ли някой е в състояние да предположи вашата следваща стъпка, но вие със сигурност можете да познаете чуждите. Това ще се окаже голямото ви предимство и днес, когато от заплетена ситуация вие ще излезете с най-добри позиции. В личен план обаче е възможно да претърпите разочарование, което не е по ваша вина. Скоро ще намерите изход.
10 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви може да бъде и по-добър, ако не се вживявате чак толкова от битовите неуредици. Може да наблегнете на дребните подробности в делови план, за да избегнете конфликтни ситуации. Погрижете се за здравето си, имате нужда от повече почивка и положително настроение. Прекарайте деня у дома.
10 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас ще се посветят на семейството и дома. Ще предприемете промени по интериора, надявайки се с тях да промените и в някаква степен живота си. Професионалните задачи също ще присъстват в програмата ви, перспективите са добри и ще се похвалите с придобивки. Не бягайте от късмета си, ще се прояви, бъдете активни.
10 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не допускайте с емоционалните си реакции да нараните някого. Понякога те излизат от границите на контрол и това ви обрича на изолация. Помислете за подходящи занимания, носещи ви успокоение и романтично настроение. Потърсете компанията на приятели.
10 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Общувайте с хора, които вече са минали по вашия път. Това ще ви спести време и ще съберете повече мъдрост. Разочарованието ви от определено събитие ще отстъпи място на приятна изненада. Чистите ви намерения ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете. Нова любов.
10 апр 2020
Последни новини