Дезинфекцират Паспортна служба, гражданите да попълват документите си навън препоръчват от МВР

Във връзка с предотвратяване на разпространение на заболяването COVID-19 в структурите на МВР в областта са разпоредени превантивни и организационни мерки. Служителите, извършващи административни услуги, са запознати с указанията на Медицинския институт на МВР за адекватна лична защита. В помещенията за административно обслужване се извършва периодично проветряване, дезинфекция на разграничителните стъкла, плотове, дръжки на врати. Направена е доставка на дезинфектанти и ръкавици, които са раздадени по структурите, където се извършват услуги на граждани. За да се ограничи струпването на хора, на гражданите се препоръчва по възможност да попълват документите си извън помещенията и да спазват препоръките за безопасна дистанция при изчакване на реда си.

1222 заявления са били приети на 9 и 10 март 2020 г. в паспортните звена в ОДМВР-Кърджали. В сектор „Български документи за самоличност“ са били обслужени през двата дни 651 граждани. Два мобилни екипа са приели 31 заявления в две институции в областния град вчера. Един екип е работил в село Тихомир, където са обработени документите на 110 души, за днес в същото населено място е заявен прием на още 100 заявления.

Към момента продължава и приемането на заявки за мобилни екипи по институции, предприятия и населени места.

Във връзка с публикация, че на 9 март 2020 г. сектор „Български документи за самоличност“ е започнал работния ден със закъснение, уточняваме следното: талоните с номера са раздадени на гражданите преди началото на работното време, а приемът на заявления е започнал в 8,30 часа, за което има следи в системата. Такава е практиката всеки работен ден.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини