Двама в Спешното отделение на Кърджали след катастрофи на Осми март

. Две са пътните произшествия в областта през последните три дни. Двама са били прегледани в Спешното приемно отделение след пътно произшествие на 8 март около 21,30 часа на кръстовището между ул.“Металург“ и бул.“България“ в областния град. След отнето предимство 30-годишна с „Опел“ блъснала „Фолксваген“. 23-годишният водач на фолксвагена и спътникът му на 17-годишни били прегледани от медицински екип и освободени. Тестовете за алкохол на шофьорите са с отрицателен резултат. Произшествието е обработено по административен ред. Оставени без надзор коне станали причина за пътен инцидент на ул.“Генерал Чернозубов“ в Кърджали. Едно от животните изскочило на платното и било ударено от лек автомобил „Опел“. Не е констатирана употреба на алкохол. На собственика на животното е съставен акт по ЗДвП.

Бързо производство е образувано в РУ-Кърджали за управление на автомобил след употреба на алкохол. Малко преди полунощ на 7 март в село Петелово бил спрян за проверка  „Фолксваген“, управляван от 43-годишен. Тестът за алкохол на шофьора отчел 1,92 промила. Отказана е кръвна проба за анализ. Водачът е забил държан е  за срок до 24 часа в РУ-Кърджали.

1120 къса цигари без акцизен бандерол са били открити при проверка на автобус на КПП „Чилик“ в хода на специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места на 6 март. На 53-годишна пътничка, в чийто багаж били открити цигарите, е съставен акт по Закона за акцизите и данъчните складове.

594 моторни превозни средства са били поверени в специализирана операция на територията на областта от 6 март до 9 март с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия. Констатираните нарушения на ЗДвП са 221, съставени са 17 акта 162 фиша и 42 електронни фиша.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини