Изселници се трупат за документи в Кърджали, от Паспортна чакат указания за опазване от коронавируса

Все повече изселници се трупат за документи в Кърджали, а от Паспортна служба чакат указания от здравните власти, как да процедират при нарастващата опасност от разпространение на коронавируса у нас. Опашката  пред гишетата става все по –голяма, а начините по които ще се предпазват хората-все по мъгляви. В момента в Паспортна служба в Кърджали нямат указания как да действат при рестриктивни мерки в областта при поява на коронавируса. Те разчитат на указание на здравните власти при неговата поява.

 Ще припомним, че тази година в Паспортна служба в областта ще трябва да подменят документите си за самоличност около 120 000 души,повечето от които с двойно гражданство. В национален план броят им е близо милион.

  Опасността от евентуално разпространение на епидемия покрай струпването на хора на опашки за паспорти, бе анонсирана от директора на РЗИ д-р Виктор Кирчев. Тя обаче не бе обсъдена на областния съвет при губернатора Никола Чанев, където се създаде областен кризисен щаб. На съвета присъства и представител на ОД на МВР.

  В Паспортна служба битува схващането, че трябва да се изпълняват указанията, дадени от Националния оперативен щаб за спазване на лична хигиена. В същото време служителите на „Съдебна охрана” например вече са инструктирани и снабдени с лични предпазни средства.

  Проблемът трябва да се реши от ръководството на Министерството на вътрешните работи. Би трябвало да се вземе пример от банки и офиси на фирми, които предприемат спешни превантивни мерки за дезинфекция и снабдяват служителите си с лични предпазни средства. Не трябва да се чака появата на вируса в града, смятат лични лекари.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини