Спектакъл, рекордьор по номинации и награди, ще гостува на кърджалийска сцена

„Дебелянов и ангелите” на Драматичен театър – Пловдив

 е носител на пет награди „Аскеер”

Едно от най-награждаваните заглавия в афиша на Драматичен театър – Пловдив, „Дебелянов и ангелите” от Александър Секулов, ще гостува на кърджалийска сцена на 16 март 2020 г. от 19.00 часа. Спектакълът е отличен с пет от най-престижните награди „Аскеер” през 2019 г., сред които за най-добро представление. Александър Секулов получава статуетката за драматургия. Носители на награди в съответната категория са Диана Добрева за режисура, Мира Каланова за сценография и актьорът Ненчо Костов за дебют. От миналогодишното издание на фестивала в Хасково – „Театър, обичам те!”, постановката си тръгва с голямата награда за поддържаща мъжка роля. С нея е отличена сценичната изява на Добрин Досев и всички актьори, изградили образите на героите от Пета рота на 22-ри тракийски полк – Алексей Кожухаров, Венелин Методиев, Димитър Банчев, Ивайло Христов, Красимир Василев, Никола Орешков.

В спектакъла „Дебелянов и ангелите“ поезията не губи битката за живота. Само тя възвръща любовта сред тъмната гора на войната. Единствено на поета е позволено да броди из градината на сънищата, за да открие думи, с които светът става поносим и разбираем. В началото на 1916 година млад мъж прави упорити опити да се запише доброволец в българската армия, воюваща на Южния фронт в Първата световна война. Военният му чин е подпоручик, името – Димчо Дебелянов. Известен на малък кръг литературни братя, без издадена до тогава книга. Съдбата го прави командир. В 10:34 часа на 2 октомври 1916 година подпоручик Димчо Дебелянов повежда в атака обикновените момчета от ротата си, за да започне животът му на безсмъртен български поет. Така творческият екип представя спектакъла.

И критика, и ценители, и обикновени зрители не пестят емоции и суперлативи, изразявайки преживяното в залата.

Билети за спектакъла, рекордьор по награди и номинации, „Дебелянов и ангелите” вече могат да бъдат закупени на касата на Театрално-музикален център – Кърджали.

ТМЦ-прес

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини