9 °C

Зимата в Европа е била рекордно топла, с 3.4° C над нормалното

Температурите през февруари 2020 г. бяха над средните за 1981-2010 г. в почти цяла Европа. Те бяха изключително високи за това време на годината на изток, в регион, простиращ се на юг от южна Финландия до северна Украйна и на изток над Русия.

Данните са на Climate Change Service - платформата на ЕК и Европейската агенция по околна среда.

Средната температура в Хелзинки през февруари, е била с над 5º C по-висока от средната за 1981-2010 г. за месеца. Продължаващото меко време над Германия доведе за първи път до пълния провал на реколтата от ледено вино в страната, тъй като ниски температури не настъпиха тази зима.

Значително над средните температури са отчетени в по-голямата част от Русия. Температурите също бяха много над средните над Западна Антарктида. Други региони, които са значително по-топли от средното, са северозападна Африка, Иран, Афганистан и Централна Азия и голяма част от Китай, с по-малки джобове в Северна и Южна Америка, Централна и Южна Африка и Западна Австралия.

Температурите бяха много под средните в най-източната част на Русия, Аляска, Северна Канада и Гренландия. Освен това беше по-студено от средното, но в по-малка степен над няколко други доста обширни площи земя. Сред тях е югоизточна Австралия, където условията бяха в контраст с тези, които имаше по-рано през лятото в региона.

Температурите на въздуха над морето са били предимно по-високи от средните за 1981-2010 г.

Глобалните температури бяха значително над средните през февруари 2020 г. Месецът беше:

 - 0.8 ° C по-топъл от средното за февруари от 1981-2010 г., което го прави вторият най-топъл февруари в историята на измерванията;
 -  малко под 0,1 ° C по ниска темепратура в сравнение с февруари 2016 г., най-топлият февруари;
 - 0.1 ° C по-топъл от февруари 2017 г., което сега е третият най-топъл февруари;

Средната за Европа температура за февруари 2020 г. беше особено висока. Месецът беше:

 - 3.9 ° C по-топло от средния февруари за периода 1981-2010 г .;
 - вторият най-топъл февруари в историята на измерванията, след февруари 1990 г., който беше с 4,5 ° C по-топъл от средното за 1981-2010 г.;
 -  0,1 ° C по-топъл от февруари 2016 г., което сега е третият най-топъл февруари.
 
Най-топлата зима в Европа

Средна температура за континента от декември до февруари беше с 3.4 ° C над нормалното за 1981-2010 г. Това прави 2019/20 най-топлата европейска зима.

Температурата на зима 2019/20 г. е по-висока с почти 1,4 ° от предходната най-топла зима, 2015/16, C.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Хороскоп за 06.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Умеете правилно да преценявате хората и това ви помага да намирате верния път към тях. Доверието, с което се отнасяте към малко познат човек няма да ви разочарова. Проявете разбиране към проблемите на близък човек и му помогнете да се справи с тях. Щастието ще ви се усмихне и ще изживеете един вълшебен миг.
06 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Смирено и с компромиси от своя страна ще се стремите да изгладете отношенията с близките си. Ще имате удовлетворяващи ви и споделени мигове в компанията на семейството си и това ще направи деня ви пълноценен. Доволни ще бъдете от себе си, заради разума и волята, които сте проявили.
06 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ангажирани сте с помощ за другите и ще им посветите голяма част от времето си. Добре е да помислите и за себе си. Има неща, които трябва да свършите и то скоро. Бъдете предпазливи в общуването си с хора, които са чувствителни към темите, които ви вълнуват. Предстоят ви новости и благоприятно развитие на професионален проблем.
06 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не се спирате пред нищо, за да са постигнете нещо ново, което отдавна е вашата единствена цел. Това е добре, но ако наистина си струват всичките усилия, които полагате. Имате и редица по-малки цели, които също чакат своята реализация, затова не ги пренебрегвайте. В интимен план ви очаква нещо, което ще промени ежедневието ви в положителна насока.
06 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте добре още от сутринта работата си, за да съумеете да се справите с всичко. Имате всички шансове да осъществите плановете си, трябва да изчакате само сгоден случай да започнете да действате. С вашия нюх няма да е трудно.
06 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Преодоляване на препятствия от различен характер ще ви държат будни и в активна позиция днес. Не унивайте, с постоянство и малко късмет ще постигнете целите си. Ще получите съдействие от човек, който е доказал доброто си отношение към вас. Не бъдете прекалено мнителни.
06 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
06 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви носи промени и те ще решат в известна степен развитието на проблем, който ви интересува. Ще се изпълнят очакванията ви и това ще ви гарантира бъдещ просперитет. Помогнете на приятел, заплашен е от опасността да попадне под чуждо влияние, което силно ще му навреди. В личните си взаимоотношения търсете разбирателство с близките си, не се конфронтирайте с тях.
06 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Споделените проблеми по-бързо се решават, особено, когато имате до себе си хора, които ви обичат. Ще се почувствате защитени и това ще върне блясъка в очите ви. Получената подкрепа ще ви помогне да станете по-уверени и да не се тревожите излишно за бъдещето си.
06 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не проявявайте самоинициатива, вслушвайте се в желанията и мнението на хората около себе си. Това ще ви сближи и повиши настроението. Щастливи моменти ще имате с любимия ви човек, но само, ако му позволите да бъде искрен с вас, което значи да го предразположите към интимност и откровеност.
06 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Този ден ще бъде свързан с хубави емоции и положително развитие на връзки. В деловата сфера са възможни разногласия с партньори, касаещи минали събития. Ако проявите повече толерантност ще останете удовлетворени. Отворени сте към новостите и скоро ще ви се отдаде възможност да се заемете с нещо вълнуващо.
06 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Положителните ви мисли и добрата енергия, която излъчвате ще създава спокойствие и добро настроение на обкръжението ви. Служебните въпроси ще решавате в движение, предвид натовареността ви, но въпреки това ще се справите. Важна среща ще ви подтикне към повече активност в подготовката си за нея.
06 апр 2020
Последни новини