Младеж успя да уцели с колата си пътен знак, негов връстник спря в дърво

18-годишен пострадал, след като лекият автомобил „Опел“, с който пътувал, се блъснал в пътен знак в района на село Кирково на 29 февруари през нощта. Пътникът бил прегледан в Спешното приемно отделение в Кърджали и освободен. Тестът за алкохол на 21-годишния водач отчел отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП. 18-годишен неправоспособен се блъснал в крайпътно дърво с лек автомобил „Сеат“. Произшествието станало на 29 февруари в Кърджали. Водачът не спрял на подадени звукови и светлинни сигнали от полицейски автопатрул. След катастрофата напуснал мястото, издирен е и било установено, че не притежава свидетелство за правоуправление на МПС. Тестът за алкохол е с отрицателен резултат. Произшествието е обработено по административен ред с 2 акта по ЗДвП.

Бързо производство е образувано в РУ-Кирково за управление на автомобил след употреба на алкохол. 36-годишен водач на „Фолксваген“ бил спрян за проверка на 29 февруари около 22,45 часа в село Бенковски. При направения тест за алкохол техническото средство отчело 1,86 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Шофьорът е бил задържан за срок до 24 часа в РУ-Кирково. Разследването е по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс.

876 моторни превозни средства са били проверени в хода на специализирани операции в областта за времето от 17 февруари до 1 март с цел контрол за спазване на ЗДвП и ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия. За констатираните 392 нарушения са съставени 25 акта, 255 фиша и 112 електронни фиша.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини