Младежите от ОбМС-Асеновград посетиха болницата, за да вдъхнат надежда на пациентите

Изображение 1 от 4

    Младежите бяха посрещнати от д-р Иван Червенков – управител на болничното заведение. Заедно те минаха през почти всички отделения. Представяйки се пред пациентите, момичетата и момчетата им вдъхнаха увереност, пожелавайки им скорошно оздравяване и възстановяване.

    От една страна представителите на младежкия съвет научиха за нелеката работа на медиците, които ежедневно отдават част от себе си, за да са в помощ на болните, а от друга съпреживяха болката и мъката на пациентите. Посещението накара младите хора да се замислят над много неща, за които до днес не са и подозирали. Такава бе всъщност и идеята на кмета Христо Грудев, инициатор на посещението – младежите да се запознаят с ръководството на болничното заведение и да се родят идеи за съвместна работа, която да подпомага възможно най-голям брой заболели. Д-р Червенков им разказа за апаратите, с които се правят различни изследвания, показа им обновените и осъвременени отделения, както и тези, които след време да бъдат отремонтирани. Младежите обещаха да бъдат полезни на МБАЛ с различни свои мероприятия, нещо което д-р Червенков подкрепи без колебание.

    Първата инициатива, с която ОбМС ще зарадва и ще вдъхне надежда на пациентите, вече е в ход. Каква обаче е тя – засега остава в тайна.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини