23 °C

Милко Багдасаров: Защо ГЕРБ са против желанията на Кърджалийци?

По повод „позицията „ на ГЕРБ за подкрепата на бюджет 2020 от групата съветници на БСП, съм длъжен да заявя:

1. Ако съветниците на ПП ГЕРБ са присъствали на последната сесия щяха да зобележат, че групата съветници от БСП гласува „против“ отчета за 2019 г., с което дадоха своята негативна оценка за управлението на общината, защото оценката за работа на общинската администрация и нейната „пригодност“ се дава когато се отчита работата на тази администрация за определен период;

2. Ако съветниците на ПП ГЕРБ са присъствали на последната сесия, щяха да забележат или поне да чуят, че в този бюджет намериха място над 50 конкретни предложения поставени от нашите съграждани по време на срещите с тях и приемни организирани от БСП в продължение на 3 месеца преди приемането на бюджета.

Поне шегата, че това е бюджет на БСП, можеше да провокира друг тип мислене и реакции, ако съветниците от ГЕРБ наистина присъстваха на сесията не само тялом.

Сега аз питам:

1. Защо ГЕРБ са против ремонта на над 17 основни пътни артерии в кварталите „Байкал“, „Веселчане“, „Студен кладенец“, „Гледка“, „Възрожденци“ и района на пазара?

2. Защо ГЕРБ са против ремонта на тротоарните площи, особено в централната част на града и парковите зони?

3. Защо ГЕРБ са против приключването на цялостната подмяна на осветлението в град Кърджали?

4. Защо ГЕРБ са против изграждане на нови детски площадки в кварталите „Възрожденци“, „Байкал“, „Студен кладенец“, „Веселчане“ и „Гледка“?

5. Защо ГЕРБ са против осигуряването на средства за борбата срещу комарите и кърлежите?

6. Защо ГЕРБ са против осигуряване на средства и условия за справяне с проблема с бездомните кучета?

7. Защо ГЕРБ са против реконструкция на пътната инфраструктура на досегашната промишлена зона в Кърджали?

8. Защо ГЕРБ са против осигуряването на видео наблюдение в парковите зони на територията на град Кърджали?

9. Защо ГЕРБ са против осигуряването на безплатен транспорт за пенсионерите?

10. Защо ГЕРБ са против осигуряването на средства за религиозните храмове „Свети Георги“, „ Успение Богородично“ и манастирчето „Свети Спас „ в кв. „Резбарци“?

11. Защо ГЕРБ са против осигуряване на средства за туризъм и продължаване на археологическите разкопки на „Перперикон“?

12. Защо ГЕРБ са против осигуряване на средства за ремонт на спортна зала „Арпезос“?

13. Защо ГЕРБ са против осигуряване на средства за културни и спортни мероприятия в Кърджали?

И още много ЗАЩО?, ЗАЩО?, ЗАЩО? ......

Защо ГЕРБ са против всичко, което гражданите на Кърджали желаят!

А колкото до договорките, искам да ви напомня, че те са патент на ДПС и ГЕРБ на друго равнище, и които за съжаление и ДПС и ГЕРБ на местно ниво безрезервно обслужват.

Всички помнят и за гласувания от ГЕРБ и ДПС дълг от 16 милиарда и за гласуваните 3 милиарда за Ф-16 и сегашните ежемесечни дългове от стотици милиони, от които Кърджали никога и нищо не получава.

Впрочем внушението за „червен заместник - кмет“ за часове намери и доста поддръжници с интересни интерпретации от рода , че е крайно време да има поне един свестен управленец в Кърджали.

Аз припомням, обаче основния принцип на БСП при назначаване на ръководни длъжности :

Доказана експертност и конкурсно начало!

Милко Багдасаров - Председател на ГС на БСП

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Къ
  Кърджалиец
  3 -1
  13:07, 21 фев 2020
  Този ненаситен за власт багдасаров е типичен пример на бившите номенклатурчици от политбюро- на постовете си до посир--не. Такъв хамелеон при разни комбинации с едни и с други че много могат да му завидят. Училището е превърнато в бсп- клуб. Добре че има такива като него за да се отвратят болшинството от обществото,т.е. Подкрепят от шепа белобради бивши лапачи и заблудени или учителки кариеристи.

Още новини

Хороскоп за 06.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Предстоят ви може би повече ангажименти отколкото сте предвидили и въпреки почивния ден, някои от вас ще бъдат доста натоварени. Въпреки това дейностите, с които се захващате ви носят удовлетворение и стимулират доброто ви самочувствие. Това е особено валидно ако са непосредствено свързани с деловата сфера. Можете да разчитате на добри приходи.
06 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днешният ден няма да остави време за почивка на онези от вас, които се занимават със собствен бизнес. Действате бързо, когато това се изисква от вас, но през останалото време добре премисляте действията си и предпочитате да не избързвате. Очаквайте скорошни приходи от дейност, която сте успели да реализирате с помощта на близък човек.
06 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се погрижите за всичко, което планирате днес да приключи в рамките на деня. Градивните ви усилия ще ви държат в добра форма и ще съумеете да се организирате с времето си. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени.
06 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазете за себе си намеренията, не ги правете достояние на всички. Очаровани сте от вниманието на човека до вас и това ви обнадеждава за връзката ви. Новини от близък човек, пребиваващ в чужбина. Притесненията ви ще отшумят и скоро ви очакват нови развития. Хранете се здравословно, възможни са неразположения.
06 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте се по-добре, ако искате да се справите с всичките си задачи. Пред вас ще се изправят предизвикателства, изкушенията на които ще ви проводят в друга посока на мислене. Ще се стремите да повишите благосъстоянието на семейството си и ще намирате преки пътища за постигането му.
06 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е особено подходящ за почивка и развлечение. Имате нужда от отдих и зареждане със свежи сили, затова не се колебайте да прекарате този ден по възможност на открито и в компанията на близки хора. Чувствате се добре в ролята на организатори, затова едва ли ще сбъркате ако се наемете с инициирането на подобно мероприятие.
06 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Овладейте емоциите и ще си спестите разочарования и неприятности. Споделете отговорностите и не предприемайте нищо ново. Не се натоварвайте с информация, която не ви засяга пряко, търсете тишината и спокойствието. Погрижете се за дома, направете пролетно почистване и мислите ви ще се успокоят.
06 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се разпилявайте в много посоки, за да не провалите изпълнението на важен ангажимент. Можете да направите и нещо повече за себе си, без да изпускате от контрол ситуацията. Ще получите възможност за допълнителни доходи, предвид нарасналите си нужди, но и защото имате енергия за това.
06 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В личния ви живот ще настъпи объркване, породено от разминаването между очакваното и случващото се. Проявете разбиране и търпеливо изчакайте момента за решителни действия. Твърде често оставяте емоциите да ви водят, а от това следват различни проблеми. Дайте си малка почивка.
06 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се радвате на хубав и ползотворен ден. Вътрешното ви чувство за равновесие и справедливост ще ви изведе на правилните позиции, дори да изненадата с поведението си някого. Силата ви е в разума и умението да постигате целите си, нещо с което не всеки може да се похвали. Възможно е ново приятелство.
06 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Покажете доброто си отношение към хората, с които общувате и ще направите деня по-хубав, освен, че има какво да научите за себе си. Настроението ви ще се подобри от присъствието на някой, който не спира да ви вълнува. Споделете любовта си и ще откриете, че чувствата ви са взаимни.
06 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изчистете главата си от излишни и натоварващи ви мисли. Дистанцирайте дразнителите около себе си и ще се почувствате добре. Хубавото време, приятелите и развлеченията ще направят деня ви приятен. С нови сили ще се посветите на заниманията си и ще оставате доволни от себе си.
06 юни 2020
Последни новини