27 °C

Милко Багдасаров: Защо ГЕРБ са против желанията на Кърджалийци?

По повод „позицията „ на ГЕРБ за подкрепата на бюджет 2020 от групата съветници на БСП, съм длъжен да заявя:

1. Ако съветниците на ПП ГЕРБ са присъствали на последната сесия щяха да зобележат, че групата съветници от БСП гласува „против“ отчета за 2019 г., с което дадоха своята негативна оценка за управлението на общината, защото оценката за работа на общинската администрация и нейната „пригодност“ се дава когато се отчита работата на тази администрация за определен период;

2. Ако съветниците на ПП ГЕРБ са присъствали на последната сесия, щяха да забележат или поне да чуят, че в този бюджет намериха място над 50 конкретни предложения поставени от нашите съграждани по време на срещите с тях и приемни организирани от БСП в продължение на 3 месеца преди приемането на бюджета.

Поне шегата, че това е бюджет на БСП, можеше да провокира друг тип мислене и реакции, ако съветниците от ГЕРБ наистина присъстваха на сесията не само тялом.

Сега аз питам:

1. Защо ГЕРБ са против ремонта на над 17 основни пътни артерии в кварталите „Байкал“, „Веселчане“, „Студен кладенец“, „Гледка“, „Възрожденци“ и района на пазара?

2. Защо ГЕРБ са против ремонта на тротоарните площи, особено в централната част на града и парковите зони?

3. Защо ГЕРБ са против приключването на цялостната подмяна на осветлението в град Кърджали?

4. Защо ГЕРБ са против изграждане на нови детски площадки в кварталите „Възрожденци“, „Байкал“, „Студен кладенец“, „Веселчане“ и „Гледка“?

5. Защо ГЕРБ са против осигуряването на средства за борбата срещу комарите и кърлежите?

6. Защо ГЕРБ са против осигуряване на средства и условия за справяне с проблема с бездомните кучета?

7. Защо ГЕРБ са против реконструкция на пътната инфраструктура на досегашната промишлена зона в Кърджали?

8. Защо ГЕРБ са против осигуряването на видео наблюдение в парковите зони на територията на град Кърджали?

9. Защо ГЕРБ са против осигуряването на безплатен транспорт за пенсионерите?

10. Защо ГЕРБ са против осигуряването на средства за религиозните храмове „Свети Георги“, „ Успение Богородично“ и манастирчето „Свети Спас „ в кв. „Резбарци“?

11. Защо ГЕРБ са против осигуряване на средства за туризъм и продължаване на археологическите разкопки на „Перперикон“?

12. Защо ГЕРБ са против осигуряване на средства за ремонт на спортна зала „Арпезос“?

13. Защо ГЕРБ са против осигуряване на средства за културни и спортни мероприятия в Кърджали?

И още много ЗАЩО?, ЗАЩО?, ЗАЩО? ......

Защо ГЕРБ са против всичко, което гражданите на Кърджали желаят!

А колкото до договорките, искам да ви напомня, че те са патент на ДПС и ГЕРБ на друго равнище, и които за съжаление и ДПС и ГЕРБ на местно ниво безрезервно обслужват.

Всички помнят и за гласувания от ГЕРБ и ДПС дълг от 16 милиарда и за гласуваните 3 милиарда за Ф-16 и сегашните ежемесечни дългове от стотици милиони, от които Кърджали никога и нищо не получава.

Впрочем внушението за „червен заместник - кмет“ за часове намери и доста поддръжници с интересни интерпретации от рода , че е крайно време да има поне един свестен управленец в Кърджали.

Аз припомням, обаче основния принцип на БСП при назначаване на ръководни длъжности :

Доказана експертност и конкурсно начало!

Милко Багдасаров - Председател на ГС на БСП

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Къ
  Кърджалиец
  3 -1
  13:07, 21 фев 2020
  Този ненаситен за власт багдасаров е типичен пример на бившите номенклатурчици от политбюро- на постовете си до посир--не. Такъв хамелеон при разни комбинации с едни и с други че много могат да му завидят. Училището е превърнато в бсп- клуб. Добре че има такива като него за да се отвратят болшинството от обществото,т.е. Подкрепят от шепа белобради бивши лапачи и заблудени или учителки кариеристи.

Още новини

Хороскоп за 23.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Енергиите са така сложени, че могат да създадат проблеми в отношенията ви с колеги, партньори и семейството. По-малко се ангажирайте с чужди въпроси и се съсредоточете изцяло върху своята си работа. Ограничете разходите си и живейте по-спокойно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате възможност за избор на подход при решаването на професионалните си задачи през този ден. Преценете добре плюсовете и минусите и се опитайте да комбинирате до колкото можете полезността от всяко ваше действие. Ще трябва да приложите всичката си способност да убеждавате, за да подредите нещата според желанията си. Това ще е трудно, но не и невъзможно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес респектирате околните с невероятната си концентрация и усърдие на работното място. Ще чуете добри отзиви за доскорошната си работа и това ще се отрази благотворно на самочувствието ви. Опитайте се да отбягвате това, което ви носи напрежение, като се стремите само към най-доброто на което сте способни.
23 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще научите много нови неща свързани както с работата, така и с личния ви живот. Внимателно се вслушвайте в това, което минава покрай ушите ви защото може да пропуснете много важна за вас новина, която ще е определяща за бъдещите ви планове. При късмета, който имате днес и който се очертава, в близките дни ще имате много поводи за радост.
23 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Действайте внимателно днес, скъпи Лъвове, тъй като е възможно нещо дребно да обърка работата ви. Ентусиазмът ви е похвален, но не бива да прекалявате с преждевременни действия. Контактите ви с представител на земните зодии ще ви балансира.
23 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В търсене на по-добри варианти, ще помислите за промяна и на работното място. Съдбата ще ви срещне с подходящия човек, с когото ще реализирате намеренията си. Прагматично ще подновите връзката си с личност, от която може да имате полза за бъдещи свои проекти. Дайте повече свода на близките си, не взимайте решенията вместо тях.
23 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще изясните отношенията си с човек от обкръжението ви и на душата ви ще олекне. Нещата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените от вас усилия. И правейки равносметка ще откриете, че сте могли много по-рано да решите проблема без да задълбочавате в него. Приятелска сбирка ще ви зареди с хубави емоции.
23 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден ще ви накара доста да се позамислите относно бъдещата си работа. Оказва се че голяма част от проектите ви нямат резултатът, който сте очаквали, затова наистина ще трябва да промените подхода си. Нека обаче това става постепенно, тъй като така вие по-лесно ще свикнете. Дайте си необходимата почивка вечерта, имате нужда от релаксация.
23 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви предразполага към повече екстравагантност и емоционалност. Стремете се към по-високи цели, към промяна в себе си и около вас. Сега е момента да планирате пътуванията, за които мечтаете. Ще се справите без усилие с проблеми с юридически характер, финансов и селскостопански. Някои ще търсят духовно извисяване чрез отдаване на философски размисъл. Направете го умерено.
23 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще покажете на практика професионалното си отношение към служебен, обществен или друг важен проблем, с което ще си спечелите привърженици. Работата ви ще се улесни, защото много хора ще пожелаят да станат част от екипа ви. Настроението ви ще се подобри и от вест, имаща отношение към семейството ви.
23 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Водени от интересите си, ще продължите да търсите най-доброто за себе си. Финансови придобивки ще удовлетворят някои от вас и мотивират за други. Каквото и да изживеете, бъдете коректни в отношенията си към заобикалящия ви свят и спазвайте договореностите. Това са условия, носещи предимства на последващ етап.
23 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
23 сеп 2020
Последни новини