Българка вероятно е една от жертите на убиеца от Ханау

Една от жертвите при атентатите в германския град Ханау вероятно е българка, съобщи Дойче веле.

Онлайн изданието на 24 часа също съобщава за загинал наш сънародник, но говори за мъж на 40 години. Според информацията на вестника той бил вдовец, баща на малко дете.

И двете медии не посочват източник на информацията. От Министерството на външните рабоti не могат да потвърдят или опровергаят информация за загинал наш сънародник.

Стрелец, воден от ксенофобски подбуди, остави 11 трупа, след като откри огън в два наргиле бара, а после и на един от градските площади. Първоначално се смяташе, че става въпрос за няколко нападатели, които се придвижвали с автомобил. По-късно обаче стана ясно, че предполагаемият убиец е отрит мъртъв в дома си. Там е намерен и трупът на 73-годишна жена. Предполага се, че става дума за майката на извършителя, която навярно е била застреляна от него.

Още рано сутринта бяха изказани предположения, че извършителят е бил ръководен от деснорадикални мотиви.

Агенция ДПА съобщи, че Главната прокуратура е завела разследване за терористичен акт с ксенофобски мотиви. Възможно е обаче да става дума и за човек с психически отклонения. В намереното в дома му писмо, според „Билдцайтунг", били изразени някои твърде объркани мисли.

Според информации от средите за сигурност само няколко дни преди кървавото деяние предполагаемият извършител е публикувал видео в Ютюб. На перфектен английски в него той отправя "лично послание до всички американци". Клипът, който до тази сутрин е можел да се види в интернет, явно е заснет в частно жилище.

В него мъжът заявява, че в САЩ има подземни военни бази, които служели на дявола. Там се изтезавали и убивали деца. Американските граждани трябвало да се "пробудят" и да излязат "на борба" срещу тези явления. Във видеото обаче няма никакво указание, че въпросният мъж смята да извърши кърваво престъпление.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини