Кобрата срещу Джошуа на 20 юни на стадиона на Тотнъм

Звездата ни в професионалния бокс Кубрат Пулев ще се изправи срещу шампиона Антъни Джошуа на 20 юни на новия "Тотнъм Стейдиъм". Новината не е официална, но бе потвърдена отчасти от промоутъра на българина Боб Аръм, който написа в туитър, че преговорите с Еди Хърн вървят много добре и се очаква официално потвърждение съвсем скоро.

Джошуа ще заложи и четирите си световни титли в двубоя, който трябваше да се състои в Кардиф през 2018 година, но тогава Кобрата получи тежка контузия и бе сменен в последния момент от Карлос Такам. Кобрата излиза в качеството си на претендент на IBF. Той искаше мачът да е в Истанбул, но от щаба на Джошуа не се съгласиха. Впоследствие Пулев заяви, че е готов да бие британеца навсякъде.

"Тотнъм Стейдиъм" е предпочетен заради приятелството между бащата на Еди Хърн - Бари с президента на футболния клуб Даниел Леви. Съоръжението е сред най-модерните в Европа. Другият вариант бе "Емирейтс" на Арсенал.

Изненадващо Еди Хърн обяви, че Джошуа трябва да бъде внимателен с българина.

"След загубата от Руис мнозина вярват, че той не е непобедим. Заради това трябва да подходи доста сериозно. Дори да търси нокаут. А Пулев може да удря здраво. При свърхтежките един удар може да реши всичко", обясни той в интервю за Sky Sports.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини