Шефът на разузнаването на Русия е бил в ОАЕ, намекват за връзка с Божков

Премиерът на Обединените арабски емирства (ОАЕ) и владетел на Дубай (едно от седемте емирства в ОАЕ) шейх Мохамед бен Рашид ал Мактум в понеделник е провел разговори с директора на външното разузнаване на Русия Сергей Наришкин по въпросите на международната сигурност, съобщава емирската новинарска агенция WAM.

"Ръководителят на правителството на ОАЕ и Наришкин обмениха мнения по международните проблеми в сферата на сигурността и обсъдиха начини за засилване на двустранното сътрудничество, включително засилване на сигурността и стабилността във всички общества", посочва агенцията.

Според агенцията владетелят на Дубай е отбелязал, че "дълбочината на приятелските отношения и сътрудничеството между ОАЕ и Русия се основава на общите интереси на двата народа и взаимното уважение".

На срещата са присъствали престолонаследникът на Дубай Хамдан бен Мохамед ал Мактум, както и ръководителят на разузнавателната служба на Дубай ген. Талал Хамид Балхул ал Фласи.

Това става на фона на излязлата по-рано информация в български медии, която се основава на "оперативна информация" от българските служби, че бизнесменът Васил Божков, който напусна България и от две седмици е арестуван в Абу Даби, е потърсил съдействие и застъпничество от неназовани руснаци пред местните съдебни власти, за да бъде освободен от ареста.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бг
    БГ
    3 -4
    17:26, 13 фев 2020
    И какви са фактите:..... Единият пишман-банкер-Цв. Василев, краде 5 милиарда от бедните българи и духва в държава, колония на Русия-- Сърбия... Никой не може да го докара тук без благоволението на,, братята'' руси..
    Другият краде още толкова от бедния, изстрадал български народ и духва в държава, която ще го пази по нареждане на,, братска'' Русия....
    Има ли крупна кражба в България, винаги гледайте в посока Рашистан.....
Последни новини