GSMA официално отмени MWC 2020

Moбилният конгрес в Барселона е второто най-интересно събитие от технологичния календар през годината след CES 2020 в началото на януари. Тазгодишното издание бе планирано за 24 - 27 февруари, но вече официално стана ясно, че това няма да случи. Причината за неочакваното решение е свързано с разпространeнието на коронавируса  и респективно отказа на голям брой компании, сред които Sony, Facebook, Nokia, Ericsson, LG, NVIDIA, Intel и др. от участие в конгреса.

Все пак доста компании, като Huawei потвърдиха, че въпреки заплахата искат да се включат в предстоящото издание на мобилния конгрес. Всичко това постави организаторите на MWC 2020 в много трудна и безпрецедентна ситуация. След дълги обсъждания на високо равнище от GSMA официално публикуваха изявление, с което информират, че MWC 2020 няма да бъде проведено. Така за първи път от първото издание на мобилния конгрес през 1987г. технологичното шоу, на което се очакваха над 100 хил. души ще бъде отложено.

По този начин организаторите на събитието се надяват да предпазят участниците и посетителите от многото рискове свързани с пътуването и различните прояви, които в продължение на три дни превръщат Барселона в световна столица на технологиите. Отлагането на MWC 2020 може да се разглежда и като опит да се предотврати разпространението на неприятния вирус на континента. Със сигурност отсъствието на толкова голям брой компании щеше да открадне от блясъка на MWC 2020, ако събитието бе проведено по план.

Източник: digital.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини