Яко меле пред кръчма в Кърджали, закопчават петима

Петима са задържани след скандал и сбиване пред заведение в областния град. Хулиганските действия били извършени около 3 часа на 2 февруари. Свадата между двете групи стартирала в заведение, а побоят станал навън. Двама пострадали били настанени под наблюдение в болницата, а останалите петима участници в скандала задържани за срок до 24 часа. Причините за сбиването са в процес на изясняване. Проверката по случая е по чл.325, ал.1 от Наказателния кодекс за хулиганство.

Незаконни оръжия, боеприпаси, металотърсач, антична монета, крадена техника и гориво били открити от криминалисти на РУ-Крумовград в хода на специализирана операция за противодействие на престъпността, проведена на 31 януари. В полицейското управление са задържани двама мъже на 19 и 21 години, в чието жилище в крумовградско село били намерени: незаконно притежавана ловна пушка и боеприпас за нея, преправена пневматична пушка в бойна, металотърсач, антична монета. От къщата били иззети още три акумулатора и около 100 литра гориво, откраднати от село Гулийка. Образувано е досъдебно производство, по което работата продължават група „Криминална полиция“ и разследващ  в РУ -Крумовград.

За съзнателно използване на неистински официален документ е образувано досъдебно производство в РУ-Кърджали по чл.316 във връзка с чл.308, ал.1 от Наказателния кодекс с постановление на Районната прокуратура. 66-годишен представил образец за трудов стаж с вписани неверни данни. Сектор „Охранителна полиция“ и разследващ полицай продължават работата по случая.

Двама мъже на 38 г. и 44 г. са били задържани в РУ-Кърджали за повреда и унищожаване на чуждо имущество. По първоначални данни около 2 часа на 1 февруари те счупили стъкло на лек автомобил „Фолксваген“ в областния град. Проверката по случая е по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс.

12-годишен откраднал 400 лв. от  дамската чанта на 54-годишна жена, установили криминалисти от РУ-Крумовград. След подадения сигнал и предприетите издирвателни действия полицаите стигнали до малолетния, у когото открили откраднатата сума. Парите са иззети. Група „Охранителна полиция“ извършва проверката по случая.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВр-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини