Христина Тодорова: В Ротари расте здраво поколение, което върви напред

     В Ротари клуб Кърджали расте здраво поколение, което върви напред. Ние, които общуваме постоянно с младите хора от Ротаракт и Интеракт клубовете имаме такова усещане. Показателни за това са техните инициативи. Това сподели за Кърджали бг вести президентът на Ротари клуб Кърджали Христина Тодорова.

      Пред младите ротарианци от Кърджали се откриват възможности за краткосрочен обмен с техни връстници от Испания, Чехия, Турция, Австрия, САЩ. Те ще имат възможност да черпят идеи, както и да споделят опит, това допълни арх.Станислав Луков, който поема Комитета по международна дейност на ротарианския дистрикт в България.

      Дебора Недялкова, президент на Интеракт-Кърджали сподели, че младите ротарианци от града има какво да разкажат на приятелите си от чужбина. В рамките на кампанията „Купи и дари” в края на м.г. те събраха 930 кг.храни на стойност 2700 лв. Кампанията бе организирана във веригите магазини „Парадайз” и „Перфект”. Дарението бе насочено за хора в нужда. Ротарианците от Интеракт боядисаха стени и поставиха нови пейки в Дома за стари хора. Предстои тяхна учителка да дари картини за дома до края на февруари т.г.

      Младите хора обмислят инициатива за поставяне на къщички за бездомни животни, но искат предварително да я съгласуват с приюта „Дай лапа”.

      Те ще се включат и в подготовката и провеждането на тазгодишното издание на проекта „Заедно на един мост”, осъществяван от ротарианци от Кърджали, Одрин и Комотини. Вече е договорено с ОДК наша изложба на картини и фотоси на деца да гостува в Одрин от 22 до 24 април. Кърджали ще бъде домакин от 8 до 10 май т.г.

       Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини