Кърджалийска кола се удря в тир, пострадали са две жени, мъж и две деца

Инцидентът е станал вчера около 10 часа. Тогава лек автомобил се удря в тир, който се пристроява на дългата опашка от чакащи да преминат границата с Турция камиони. В колата пътува семейство от Кърджали, което отивало на пазар в Одрин. Шофьорът твърди, че е карал бавно.

Освен шофьора, са пострадали и две жени, мъж и две деца, които са прегледани в болницата в Свиленград, но няма опасност за живота им. Минути след тази катастрофа, става и още една. Друг шофьор, за да избегне ударените коли, свива вдясно, но се забива в тира. Водачът сподели, че е шофирал със 100-120 километра в час.

Радослав Ананиев: Много гъста беше мъглата. 50 метра не се виждаше. В последния момент видях хората, бяха тук зад колата. Просто трябваше да ударя хората, нямаше как да избягам и тръгнах да бягам вдясно и вдясно беше другият тир, червеният, който нямаше как да отбегна.

Ст. инспектор Паско Пасков, началник група в сектор Пътна полиция-Хасково: Най-вероятната причина за ПТП-то е несъобразена скорост с атмосферните условия при гъста мъгла. Към момента има образувано досъдебно производство и се извършва оглед на местопроизшествието.

Часове наред магистралата бе затворена, а полицаи регулираха движението. Леките коли се пропускаха по стария път през Свиленград към граничния пункт.

http://news.bnt.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини