Министър Вълчев ще посети "П. Славейков" и астрономическата обсерватория в Димитровград

Във вторник, 28 януари от 10:30 министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и кметът на община Димитровград Иво Димо, в ще посетят ОУ "Пенчо Славейков".

Училището е най-голямото образователно средище на територията на общината.

В ОУ "Пенчо Славейков" министърът ще се срещне с учители и ще се запознае с прилаганите практики и иновативни подходи на работа в училището.

Програмата на министъра ще продължи с участието му в работна среща от 11.30ч. в НАОП "Джордано Бруно", където ще разговаря с ръководителите на всички обсерватории в страната за начините на финансирането им, дигитализацията на обсерваториите и планетариумите и достъпа до програми на министерството, с които да подобрят образователната и материалната си база.

В началото на срещата ще бъде открита единствената по рода си в България постоянна изложба "Българска астрономическа книга", в която местната Национална астрономическа обсерватория и планетариум "Джордано Бруно" е събрала над 200 книги и учебници, сред които и най-стария учебник по астрономия от 1906г.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще посети област Хасково в двудневна обиколка на 27 и 28 януари (понеделник и вторник), ще бъдат проведени работни срещи с директори, учители, социални партньори и представители на местната власт, съобщават от Регионалното управление на образованието в Хасково.

В понеделник, в 9:45 часа той ще е в Средно училище „Св. Кл. Охридски” в Симеоновград, а в 14:00 часа - в Средно училище „Д-р П. Берон“” в Свиленград.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини