Грипна ваканция и в Димитровград

Учебните занятия на територията на Хасковска област, включително и Димитровград, се преустановяват от 27 януари /понеделник/ до 31 януари /петък / включително. Ограничават се и всички извънучилищни мероприятия на територията на цялата област.

На днешното си заседание Областният оперативен щаб за борба с грип и ОРЗ обяви грипна епидемия за областта, предвид високата заболяемост.

1. В цялата област Хасково се обявява грипна епидемия от 27.01.2020г.

2. Преустановява се дейността на детски, женски консултации, профилактични  имунизации и реимунизации и профилактични прегледи на територията на цялата област Хасково, считано от 27.01.2020г. до второ нареждане.

3. Преустановяват се плановите операции и свижданията в лечебните заведения за болнична помощ на територията на цялата област Хасково, считано от 25.01.2020г. до второ нареждане.

4. Връчено е писмо до РУО Хасково с мотивирано предложение за временно  прекъсване  на учебния процес на територията на цялата област Хасково считано от 27.01.2020г. до 31.01.2020г. и ограничаване на всички извънучилищни мероприятия на територията на цялата област, считано от 25.01.2020г. до 31.01.2020г. включително.

5. Детските заведения не преустановяват работата си. Медицинските специалисти с помощта на учителите е необходимо да  провеждат ежедневен филтър. Откритите болни деца да се връщат по домовете. Заболелите лица от персонала на детските заведения да не се допускат на работа.

 В А Ж НО!

1.Да се избягват затворени пространства, където се събират много хора; често проветряване на помещенията, където престояват повече хора; избягване на разтъркването на очите и храненето с неизмити ръце.

2. Носенето на маска възпрепятства разпространението на вируси в помещението, ако я носи болният човек. Трябва да се има предвид, че за да е ефикасна, маската трябва да се сменя на всеки 2 часа.

3.Спазване на добра лична и обществена хигиена.

4.Препоръчваме заболелите да търсят своевременно медицинска помощ и да се избягва самолечение, а общопрактикуващите лекари да назначават своевременно антивирусна терапия.

5. Препоръчително е да се ограничат всички масови мероприятия на територията на цялата област.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Последни новини