В Крумовград отбелязаха 30 години от създаването на общинската структура на ДПС

Със стилно тържество общинската организация на ДПС в Крумовград отбеляза 30 години от създаването си. Юбилейното събитие уважихаобластният лидер на ДПС и кмет на община Ардино инж. Изет Шабан, народните представители АдленШевкед и Ерол Мехмед, председателят на общинския съвет в Ардино Сезгин Байрям.

Празникът бе почетен и от хората, чиито имена и дела ще останат в историята на ДПС в Крумовград, като основатели и репресирани на партийното движение - Фикри Шукри, Кадир Осман, Мустафа Юнус, Шенол Расим, Ахмед Емурлов, Исмаил Мехмедали, Ружди Бекир, Фахрие Мустафа Арда, Мустафа Юмер.Първата местна структура на Крумовградската организация на ДПС се учредява в село Морянци. На първото учредително събрание, проведено в началото на март 1990 година за председател е избран Кадир Осман.

От свое име и от името на Областния съвет на ДПС председателят му и кмет на община Ардино инж. Изет Шабан поздрави присъстващите с 30-та юбилейна годишнина от създаването на общинската организация на Движението в Крумовград. „Виждам, че сте единни, че сте екип. За мен това означава, че всички ние имаме нужда да сме заедно, за да развиваме  нашата партия. Заедно ще бъдем силни. ДПС през години показа, че е уникален политически проект, който не съществува нито в Европа, ниво в света. Ние трябва да се развиваме, стигаобиче да го искаме от сърце и душа. Сигурен съм, че ще дойде ден, в който ДПС ще бъде голямата и водеща политическа партия, която ще управлява нашата страна. А това зависи само от нас и колко силно го искаме и желаем“, категоричен бе инж. Изет Шабан.

„Ние сме тези, които очертаха пътя на България. Ние сме тези, които промениха историята на България. Ние сме тези, които сами си начертаха съдбата си. И сме доволни от този път и ще продължим по този път, не защото е лесен, а защото ние сами си го прокарахме“, заяви в своето приветствие народният представител Ерол Мехмед. Той поздрави общинската организация на ДПС в Крумовград за това, че 30 години не са губили избори.

Кметът на община Крумовград Себихан Мехмед призова младите хора да бъдат подготвени, да поемат и да управляват разумно с разум и сърце. „Аз лично винаги съм спазвала няколко съвети на основателя и почетен председател на Движението за права и свободи д-р Ахмед Доган, а именно да привличам приятели и привърженици, не врагове, не да разделям, а да обединявам, да виждам цялата гора ДПС, а не изгнилите корени в нея“, заяви Себихан Мехмед.

Председателят на общинската организация на ДПС в Крумовград  Метин Байрамализаяви, че ДПС ще бъде жива на територията на общината и в страната още толкова 30 години, колкото има необходимост. Той пожелана присъстващите много здраве и благодари на всички членове за активната и всеотдайна работа. „И нека всека така единни и сплотени да продължаваме нашето дело“, заяви Метин Байрамали.

В своето приветствие Фикри Махмуд, един от учредителите на ДПС в Крумовград и бивш председател на Общинския съвет отбеляза, че съдбата е решила да бъдат влюбени в Движението за права и свободи. „Влюбените в ДПС имат силни сърца! В ДПС няма място за хора със слаби сърца!“, заяви Фикри Махмуд.

По повод 30-годишният юбилей областният лидер на ДПС и кмет на община Ардино инж. Изет Шабан, народните представители АдленШевкед и Ерол Мехмед връчиха благодарствени плакети и специални подаръци на учредителите на Крумовградската организация на ДПС.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини