Пиян шофьор предизвика катастрофа във "Възрожденци",задържан е

Водач, употребил алкохол, предизвикал пътно произшествие снощи около 21,30 часа на кръстовището между ул.“Стефан Стамболов“ и бул.“Христо Ботев“ в областния град. 25-годишен с „Фолксваген“ блъснал „Мерцедес“ пред него. Тестът за алкохол на водача с техническо средство отчел 2,57 промила. Отказана е кръвна проба за анализ. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е бързо производство по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс.

Нерегистриран автомобил е бил засечен от полицаи от РУ-Крумовград в хода на специализирана операция. 52-годишен с „Фолксваген“ бил проверен вчера на ул.“Христо Ботев“ в града. Направена справка показала, че колата е със служебно прекратена регистрация по чл.143, ал.15 от ЗДвП заради неизпълнено задължение моторно превозно средство да бъде регистрирано в двумесечен срок от придобиването му. Работата продължава група „Охранителна полиция“ в управлението.

Проверка за откраднати регистрационни табели е започната в РУ-Крумовград. Табелите били свалени от паркиран „Фолксваген“ в крумовградското село Пелин. Полицията издирва извършителя на престъплението.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини