Канада праща военни да ловят покемони

Най-малко трима служители на военната полиция получиха заповед да играят „Pokemon Go“ в канадските бази из цялата страна.

Това се случи, след като играчи нахлуха в полицейски съоръжения в стремеж да хванат преследваните от тях покемони. Нашествениците не бяха чуждестранни агенти, а фенове на популярното приложение Pokemon Go – стартирало през 2016 г. – опитвайки се да уловят колкото е възможно повече от виртуалните герои в играта , навлизайки дори в ограничени за достъп армейски зони.

Големият брой задържани през лятото след излизането на играта озадачи армията, според вътрешни документи, получени от канадския обществен телевизионен канал Си Би Ес.

“Съобщава се, че „Форт Фронтенак“ очевидно е убежище на PokeGym и PokeStop”, пише майор Джеф Монаган от базата на канадските сили в Кингстън.

“Ще бъда напълно откровен – нямам идея какво е това”, каза той в съобщение след преглед на близо 500 страници военни документи.

Резултатът – поне трима служители на военна полиция, в различни бази в цялата страна, бяха назначени да се скитат из армейски съоръжения с телефони и тефтери в ръка, за да търсят виртуална покемон инфраструктура и герои.

„Обмисляме да наемем 12-годишен, който да ни помогне в това“, пише експертът по сигурността Дейвид Левеник от базата в Онтарио, на 100 километра северозападно от Торонто.

На входа на базата една жена беше хваната да играе на „Pokemon Go“, докато трите й деца се катереха по танковете.

Мъж, в отделен арест в същата база, обясни, че просто събира точки, играейки „Pokemon Go“ и казал на служителите: “Трябва да набия децата си.”

Малко след излизането на „Pokemon Go“ въоръжените сили дори трябваше да издадат публично предупреждение към играчите да не навлизат във военни бази.

Но някои виждат положителна страна в притока на ловци на покемони.

„Може би това ще увеличи посещенията в музея!“, пише майор Алисия Сосие от базата в Онтарио, където музеят на гарнизона е гореща точка в играта.

Източник: БГНЕС

Коментари в сайта

Последни новини