Цвета Караянчева: Два месеца бях почти неподвижна

"Два месеца бях почти неподвижна. Благодаря на съпруга ми, че беше през цялото време до мен. Не знам как бих се оправила без него" - това разказа в предаването "Неделята на NOVA" по Нова телевизия председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по повод катастрофата с нейния кортеж и цивилен автомобил, станала на 15 септември.

"Един такъв момент те отрезвява и разбираш, че не си безсмъртен", сподели тя, като си спомни как първо съобщила на родителите си с много ведър глас, че каквото и да прочетат в медиите, да знаят, че са се ударили леко и всичко е нормално. В първите дни обаче майка й не вярвала, че тя може да ходи и трябвало да й покаже по Viber.

Караянчева беше категорична, че кортежът й никога не кара извън правилата и че шофьорът на служебната й кола е спасил три човешки живота в другия автомобил.

"Това е нелепа случайност. Просто тази кола се оказа в нашето платно. Най-пострадала бях аз", заяви парламентарният шеф.

Тя си спомня само, че всичко е станало мигновено, само чула водачът да казва: "Къде отива тази?" и последвал удар. Оказало се, че шофьорът на другата кола сбъркал спирачката с газта.

"Имаше бързата реакция на момчетата, на съпруга ми. Бях с него, той беше леко ударен, но това няма значение", продължи Караянчева и благодари на лекарите от шуменската болница, както и на проф. Балтов и проф. Габровски от "Пирогов", както и на проф. Спасов от Правителствена болница в София.

"Много ми се искаше в първите 3-4 дни, след като се възстанових емоционално, да се обадя на семейството и да ги попитам как са. Посъветваха ме да не го правя. Ако бях обикновен депутат или човек, който не се занимава с политика, това щеше да е първото нещо, което да направя, щях да пренебрегна всякакви съвети. Но ме посъветваха да не го правя, защото може да се приеме като оказване на натиск, и се отказах", каза Караянчева, която беше категорична, че никой не е забранявал на въпросните хора да говорят и дори не е чувала някой от медиите да ги е потърсил. 

"Ще се обадя, ще се срещна с тях, но нека всичко да мине. Върви прокурорска проверка, нека да не даваме хляб на жълтите новини", каза още тя и се оплака от която се оплака от жълтите медии, интернет тролове и "писанията на един човек, който беше ментор на една кандидат-кметица в София и докато аз лежах потрошена в болницата, той изписа такива неща...".

Цвета Караянчева сподели още, че когато станала катастрофата, дъщеря й била в началото на втората си бременност и се страхувала да й съобщи новината, за да не предизвика някакви усложнения. По този начин бившата депутатка от ГЕРБ се похвали и с новина - чака второ внуче.

"То ще ми е подаръка за новата година", призна тя, като уточни, че се очаква бебето да се появи на бял свят чак през април.

Накрая тя през сълзи обясни как е преживяла катастрофата още по-тежко, защото се случи малко преди местните избори:

"Много бях ядосана на случката, защото то стана един месец преди изборите. А аз съм изборджия човек, аз съм си в района, аз обикалям, аз се срещам с хора. Представете си 12 г. да гледаш хората в очите, да им протягаш ръка и в един момент - седиш в ... май стана много плачливо това интервю... но да седиш вкъщи и да не можеш да обикаляш така, както го правиш. Но пък намерих начин - във вкъщи, на спикерфона, събират се хората, а аз 10 минути говоря", .

Президентът

В интервюто Цвета Караянчева направи и остър коментар за президента Румен Радев. По думите й за трите години начело на държавата той няма с какво да бъде запомнен, освен с едни консултации. 

Ето какво заяви тя:

"Аз трудно коментирам президента, защото той винаги говори едни и същи неща. Няма как да го коментираш по нов начин. Чисто институционални отношенията са добри, но когато се изказваш като политически лидер, когато само критикуваш, когато не признаваш дори и едно добро направено и когато три години вече си на власт, а ти нямаш нито една запомняща се кауза. Ако се върнем в годините назад, президентът Желев беше първият демократично избран президент. Президентът Стоянов каза онази фраза "нека затворим фабриката за илюзии", когато беше най-трудно, най-тежко, той помогна в този най-труден момент. Президентът Първанов - Българската Коледа, нещо уникално, което продължава и до днес. Президентът Плевнелиев - човекът, който затвърди евроатлантическия курс на България. С какво ще запомните до момента президента Радев? Аз няма с какво да го запомня до момента, освен едни консултации. Виждаме някакво заглавие в медиите, веднага се използва като възможност да се събере някакъв съвет, който да обсъжда и оттам нататък нищо.

Какво стана с "Апартаментгейт", със свинската чума, с Изборния кодекс? Сега иска да променя Конституцията. За да използва момента медийно да вземе някоя тема, да блесне, да се изкаже чисто политически, да атакува премиера. Много е лесно да говориш, когато нямаш абсолютно никакви отговорности. Той не се справя като обединил на нацията. Това е проблемът. Диалогът, който трябва да водим, не трябва да го водим от позицията на политически лидери. Президентът не трябва да говори само хубави неща. Нека да критикува. Но да използваш теми от вестниците и да правиш сбирки, за да задържаш по някакъв начин медийното внимание върху себе си, след това какво? Нищо, дотам".

https://dnes.dir.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    Бай хасан
    3 0
    21:49, 31 дек 2019
    Тази в ред ли е? Седмица след като кортежа й блъсна колата, тя вече се разпореждаше в офиса на гроб, просто и беше удобно да се скрие за да не понесе отговорността за изборната загуба във всички общини в областа. Сега създаваме легенди, като „репресираната” кака Цвета, поради РАБОТНИЧЕСКИЯТ си произход. И на края минаха ли два месеца от птп-то?

Още новини

Последни новини