Три катастрофи по празниците, двете причинени от безнадзорни животни

Три са пътните произшествия през почивните дни на територията на областта. Няма пострадали. Две от катастрофите са причинени от безнадзорни животни на пътя – в района на село Вранско и на разклона за Асеновград. При движение на заден ход в Кърджали 52-годишен водач блъснал спрял лек автомобил “Шкода“. Тестовете на водачите за употреба на алкохол са с отрицателни резултати. Произшествията са обработени по административен ред.

Бързо производство е образувано в РУ-Кърджали за управление на автомобил след употреба на алкохол. На 24 декември около 16 часа на пътя между селата Солище и Рани лист бил спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 57-годишен. Тестът за алкохол на водача отчел 2,19 промила. Отказана е кръвна проба за анализ. Шофьорът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

 112 моторни превозни средства и 142 лица са били проверени в операция на територията на РУ-Джебел в периода от 20 декември до 26 декември за гарантиране на безопасно движение в общината. Констатираните нарушения на ЗДвП са 30, съставени са 3 акта, 3 фиша и 24 електронни фиша.

 Екип на пожарната служба в Кърджали изтеглил от коритото на Перперешка река затънала крава, екип на момчилградската служба освободил заклещено домашно животно между две мантинели на разклона за Джебел. Паднал електрически стълб на пътното платно в областния град бил отстранен от трима огнеборци след подаден сигнал. Екип на службата в Кърджали отводнил гараж в къща в града.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини