Пътнически самолет катастрофира след излитане в Казахстан

Самолет, принадлежащ на местната казахстанска авиокомпания Bek Air със 100 души на борда (95 пасажери и 5 членове на екипажа), се е разбил след излитане от летището в Алмати, най-големия град в страната, съобщи АП.

По предварителни данни са загинали най-малко 15 души, като от тях 14 души са загинали на място, а един по-късно в болница. Още 66 души са били откарани в лечебни заведения, като 50 души от тях са били хоспитализирани. При излитането си лайнерът е загубил височина, пробил е бетонна ограда и се е ударил в двуетажна сграда. За щастие не е избухнал пожар, поради което и повечето хора са оцелели.

Самолетът трябваше да пътува за Нур-Султан, преди Астана, столицата на Казахстан. Според информация на сайта на авиопревозвача неговият флот се състои от пътнически самолети за полети със среден обсег Fokker 100. Докато не се изяснят обстоятелствата около катастрофата, полетите на такива самолети са спрени.

Самата авиокомпания Bek Air също е преустановила дейност, съобщиха от пресслужбата на Министерството на индустрията и развитието на инфраструктурата на Казахстан.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини