Председателят на Районен съд – Крумовград Марин Чорбаджийски встъпи официално в длъжност

Новоизбраният председател на Районен съд – Крумовград Марин Чорбаджийски подписа днес, 23 декември 2019 година, акта за встъпване в длъжност в присъствието на председателя на Окръжен съд – Кърджали Георги Милушев и пое официално функциите на административен ръководител на институцията.

Марин Чорбаджийски беше избран единодушно с 12 гласа за втори мандат за административен ръководител – председател на Районен съд – Крумовград на заседание на Съдийската колегия към Висшия съдебен съвет на 17 декември тази година.  Той е завършил юридическото си образование през 2000 година. Има над 18 години юридически стаж в органите на съдебната власт като съдия. От 2001 г. е съдия в Районен съд – Крумовград, а в периода 2014 г. – 2019 г. е председател на институцията. До избора му за втори мандат е и.ф. административен ръководител на Районен съд - Крумовград.

„И в следващия мандат ще работя за подобряване на знанията на съдебните служители, за усъвършенстване на тяхната квалификация и способности. Въпреки че на този етап резултатите на Районен съд – Крумовград са добри, ще се стремим към още по-добри показатели по отношение на срочността и качеството на разглежданите дела“, увери председателят на Районен съд – Крумовград Марин Чорбаджийски.

Станислава Георгиева

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини