Вече няма пречки за мач Пулев-Джошуа! Ще се бият през април!

Вече няма пречки за мач между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа за световната титла в IBF. Единственият препъникамък, който можеше да осуети такъв двубой, беше свързан с другия задължителен претендент, но в WBO - Олександър Усик. 

Действащият шампион Джошуа трябваше да избере един от двамата за първата задължителна защита на титлите си. Но по всичко личи, че Усик има други планове и вече почти е уредил двубой с Дерек Чисора на 7 март догодина. Така няма как да попадне сред възможните съперници на британеца за април, за когато са плановете му за следващ мач. 

Промоутърът му Еди Хърн направи интересно изказване в петък, касаещо бъдещите му планове. Импресариото представлява интересите и на Усик и в прав текст каза, че би искал да организира мач между двамата. Но явно ще трябва да почака. 

"Следващият мач на Антъни ще е през април. Вътрешният ми глас ми казва, че двубоят му ще е срещу Пулев. Аз лично бих искал да е с Усик и бих настоявал да е срещу него, защото съм и негов промоутър. Но ще видим какво ще стане."

"Сега трябва да изпратим писма до IBF и WBO и от там да ни кажат с чий представител трябва да се бие първо Антъни", заяви Хърн. А няколко часа по-късно стана ясно, че Усик ще се бие с Чисора през март, като остава да се договорят дребни детайли около мача. 

Сега трябва да се организира наддаване за условията на мача между Пулев и Джошуа. Българинът обяви, че се надява да се пребори мачът за световната титла да се проведе в България, но това изглежда много трудно постижимо. 

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини