Румен Овчаров: Почнат ли американци да идват у нас, значи ще искат нещо

В групата на БСП в парламента имаше хора, които заявиха желанието си да подкрепят кандидатурата на Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ, което обаче не се приемаше от ръководството на самата група. Причината за това е задкулисието в БСП, което очевидно още не е приключило. Това заяви в предаването Тази сутрин по bTV бившият енергиен министър Румен Овчаров.

По думите му тези, които са подкрепили Цацаров, най-вероятно са свързани с вътрешната опозиция в партията. Той изрази също така надежда, че вътрешните избори в БСП на 26 април догодина ще дадат допълнителен импулс преди парламентарните избори.

"Очевидно битката със задкулисието в БСП не е приключила", каза Овчаров, но не пожела да конкретизира за какво "задкулисие" говори.

По думите му, било "учудващо" защо питат Нинова кои бизнесмени са искали да я сменят от лидерския пост. "Трябва да се види къде кой е спечелил и кой е загубил и всичко ще стане ясно", добави той.

"Очевидно има фактори, които влияят върху част от членовете на парламентарната група, очевидно част от тях са от "пловдивската група". Това са хора свързани с опозицията в БСП", коментира той разцеплението в групата на БСП при гласуването за избора на Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ.

По отношение на "Турски поток" Овчаров сподели, че не очаква да ни заобиколи, тъй като тръбата в по-голямата си част е готова, но все пак допълни, че всичко е възможно да се случи, защото сме рецидивисти по прекратяване на големи проекти.

"Не мисля, че тези хора ще имат някакво сериозно експертно влияние. Но знам, че започнат ли да идват американски експерти у нас, значи нещо ще искат, нещо ще трябва да направим. Може би ще поискат да закупим американско ядрено гориво за АЕЦ ''Козлодуй'', тъй като в момента горивото е руско'', коментира Румен Овчаров посещението на американски експерти, което бе договорено между президента Тръмп и премиера Борисов по време на срещата им във Вашингтон.

Източник: epicenter.bg

Коментари в сайта

Последни новини