Грета Тунберг е "Личност на годината" на TIME

TIMEe обяви за "Личност на годината" 16-годишната шведска активистка Грета Тунберг, съответната публикация е на сайта на изданието.

Тунберг стана един от лидерите в глобалното екологично движение. През септември 2019 г. шведската ученичка говори на срещата на върха на ООН по въпросите на климата. В словото си тя обвини политиците, че лишават нейното поколение от детство, като му предават всички натрупани проблеми на човечеството, свързани с изменението на климата, и прехвърлят решението им на неговите плещи. След емоционалната си реч активистката стана в героиня на интернет.

През 2018 г. списание TIME отличи като „Личност на годината“ журналисти, преследвани заради своите възгледи и разследвания при си. Списъкът бе оглавен от загиналия саудитски журналист Джамал Хашоги, който беше убит в сградата на консулството на Саудитска Арабия в Истанбул миналата година.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Уч
    Учуден
    3 0
    15:35, 11 дек 2019
    Откъде се взе една шведска сополанка да говори в ООН, хайде холан , що не пуснат една наша отличничка от математическата гимназия да говори? да ама не ще говори точно "Грета - минета". Всичко е "пунта мара" за отбиване на вниманието на простолюдието. По нагласена далавера не може да измисли даже и европейския съвет. От 6 милиарда население на планетата точно нашта Грета се сети за промените в климата. Тъпо, тъпо та чак просто.
  • 2
    Хе
    хетлер
    4 0
    17:18, 11 дек 2019
    Тия нямат ли си психодиспансери да си я затворят и лекуват това много болно дете.Евреите и на нея посегнаха да я използват за печалби.
Последни новини