0 °C

14-годишната Ирина е Рицар на добрата воля`2019 в Асеновград

Изображение 1 от 4

  На официална церемония в Асеновград бяха връчени Шестите годишни награди за доброволчество "Донка Пашкова”. С приза "Рицар на добрата воля" за 2019 г. бе удостоена 14-годишната Ирина Павлова, която рисува и дарява свои приказни картини на болници, детски градини и други обществени учреждения. Момичето си заслужи наградата за кампанията "Подари усмивка с анимационен герой". Над 60 са рисунките, подарени до момента за болници и учреждения. Ирина е провела и безвъзмездно обучение по рисуване на деца в асеновградска детска градина.

  С приз "Донка Пашкова" пък бяха отличени четири инициативи, извършени с доброволен труд през 2019 г.:

  – "Благотворителност за набиране на средства за бъбречна трансплантация на Неврие Мехмед" – инициатор Зехра Мустафа

  – Тенис клуб "Асеновград" – с треньор Димитър Аврамов

  – "20 години родолюбие в действие" – по идея на Иван Чойков и "сговорна дружина"

  – "Театрална работилница за мечти" - любителският театър е инициатор на множество реализирани доброволни каузи. Организатор е на благотворителното провеждане на постановката "Лелята на Чарли", от която бяха събрани 2 914 лева. Средствата бяха дарени на Лизавета Иванова, страдаща от "Множествена склероза". По идея на организацията се проведе и Първи национален фестивал "Театър за ценители" в Асеновград.

  Наградени с грамоти са също:

  – Грозданка Павлова и доброволческата група – те залесяваха дървета и храсти в района на залата за вдигане на тежести в Асеновград и в градинката на паметника на Васил Левски

  – "Станимашка фотографчийница" - за съхраняване и популяризиране на културното наследство и провеждане на изложби, дискусии, презентации, паметни знаци и идейни проекти и други

  – Йордан Кожухаров, Иванка Янкова и Йордан Илиев - "Поставяне на паметна плоча на композитора Димитър Вълчев"

  – Ламбри Ламбрев - "Обновяване на външната фасада на параклис "Свети Спиридон"

  – Ученическият съвет при СУ "Свети Свети Кирил и Методий" - "Провеждане на "Ученически благотворителни базари" и организиране "Ден на хляба"

  – Щерьо Георгиев - "Благотворителна трапеза за Кръстовден за 50 енориаши"

  – "Благотворителна изложба на Емилия Калоферова" - средствата от инициативата са дарени за деца с увреждания

  – Елена Атанасова и Вирия Изет - наградени за доброволна екологична акция Момичетата споделиха, че просто са решили да почистят, защото не им харесва да живеят сред замърсена природа и отпадъци

  – Дойка и Кръстьо Апостолови - заедно с помощта на доброволци организирали възстановяване на старите чешми и на параклиса "Свети Димитър" в село Югово"

  – ДГ "Дружба" - за създаването на книга "Асеновград в сърцето - история, традиция, приказки и детство", чието издаване бе подпомогнато от община Асеновград

  – Читалище "Свети Свети Кирил и Методий-1938" в Горни Воден за кампанията "Сърце за Ники", чрез която се събраха 3 260 лева за асеновградчанина Николай Иванов, лекуващ се от рак на дебелото черво

  – СККК "Асеновец" - "Екологична акция на язовир "40-те извора"

  – ДГ "Пролет" в партньорство с Градска библиотека "Паисий Хилендарски" - акция "Книги за български деца в Лондон"

  – Общински младежки съвет в Асеновград - за проведените редица благотворителни инициативи за лечението на болни, както и за награждаване на успели деца в турнири и други

  – Анна Манолова и доброволци - "Отворени врати в Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания (ЦНСТДМУ)" – подарили са подаръци на потребителите, приготвили са обяд и са засадили цветя

  – Младежката организация на БЧК в Асеновград – молебен при църквата "Свети Никола” в града и акция "Международен ден за борба с глада"

  Спомената бе и каузата "Капачки за бъдеще", в която се включиха немалко асеновградчани и бе закупен кувьоз за МБАЛ. Наградите и грамотите на отличените бяха връчени от Даниела Костова и Георги Златев – главни експерти в Дирекция „Хуманитарни дейности” към Общината, както и от Христо Коватлиев – неколкократно печелил приза "Донка Пашкова”.

  Инициативата носи името на първия щатен библиотекар в града. Близо 10 години Донка Пашкова работи доброволно в библиотеката, като едновременно с това, тя е и активен член на тогавашното Дружество за защита на животните към Женско дружество "Благодетел". Включва се и в набирането на средства за изграждане на сграда на училището в Асеновград. Домакин е на безплатна трапезария за бедни деца. По време на Балканската война заминава като самарянка в Родопите и участва в бойните действия.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 22.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес имате доброто желание да приключите успешно с всичките си ангажименти, друг е въпросът дали ще дадете всичко от себе си това да се случи. Имате шанса да постигнете добри резултати, в определени моменти ще ви се наложи да разчитате на отделни хора.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес действате извънредно рационално и това много ви помага с каквото и да се захванете. Изпипвате всяка подробност и получавате перфектни резултати. Внимавайте обаче в отношението си с околните, възможно е неволно да нараните някой.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре ще е днес ако не давате твърде много воля на емоциите си, тъй като това може да се окаже пречка в контактите ви. Близък човек ще успее да внесе уравновесеност в ситуация, в която попадате. Отношенията с любимия човек са чудесно, радвате се на взаимни чувства. Поставяте си доста висока цел за изпълнение, което е възможно да ви затрудни.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Общуването с човек, към когото изпитвате добри чувства ще подобри настроението ви, освен, че ще го спечелите за своя идея. Във възможностите ви е заедно да постигнете обща цел. Вдъхновени ще преодолеете всичките си затруднения днес и ще се радвате на споделено внимание вечерта.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Неразбирателството с някой днес може да се превърне в конфликт. Станете по-отстъпчиви и най вече потърсете начини, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не забравяйте за дадената си дума, защото по нейното изпълнение ще съдят за вас. Ако можете да обновите гардероба си ще се почувствате чудесно.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще намерите решение по въпрос, превърнал се в проблем в отношенията с интимния ви партньор или с друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени и разведрите обстановката с чувството си за хумор. Всеки има нужда от лично пространство, уважавайте чуждото и не натрапвайте своето.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Добре се справяте със служебните си задължения и съвсем основателно ще получите подобаващото признание. Колебаете се, не сте сигурни как точно да действате. Изчакайте особено ако се отнася до делови начинания.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще ви се наложи да се смирите и да потърсите услугите на някого, когото сте пренебрегнали в миналото. Потиснете гордостта си и протегнете ръка за прошка, всички ще останете доволни. Правете добро и ще срещате признателност и радост в очите на хората. Ще се почувствате привлечени от нова личност и в душата ви ще заискри пламъчето на любовта.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нечие мнение ще предизвика у вас противоречиви чувства. Няма да скриете разочарованието си или напротив, възхищението си от човека, дръзнал да сподели разбиранията си. Бизнес-предложение ще ви накара да планирате следващия си ход.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съсредоточеността в работата ще ви спести странични проблеми. Денят е подходящ за планове в професионалната сфера. В близките дни се очертават интересни събития, с чиято помощ може да ускорите постигането на нещо важно за вас. Създайте си повече радости и отворете сърцето си за любов.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще се вълнувате от предстоящо събитие и ще търсите начини как да избегнете финансова зависимост от някого. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде. Помощта на близък човек ще бъде неоценима за вас, намерете начин да му го покажете.
  22 яну 2020
  Последни новини