-1 °C

Вътрешните стълби на "Отец Паисий" се пропукаха,падна мазилка, евакуираха децата/снимки/

Изображение 1 от 5

  Вътрешните стълби на СУ"Отец Паисий" се пропукаха днес по обед , като мазилка падна, но за щастие не засегна деца. Инцидентът е станал по време на тържество на втория етаж на школото. Падналата мазилка се е разпиляла по стълбите към първия етаж. Стълбите са усукани и се изяснява както причината за инцидента, така и възможността да бъдат използвани. На място са спасители и пожарникари.Децата спешно са евакуирани и три дни ще пропуснат занятия.
   В момента в сградата на училището са директорът на ОД на МВР старши комисар Атанас Илков, шефа на РУО Гроздан Колев, зам.-кмета по строителството инж.Катя Митовска. Според очевидци щетите са сериозни и вероятно ще се наложи ново изграждане на стълбището. Ще припомним,че само преди година на школото бе извършено основно саниране.

   От ОД на МВР-Кърджали излязоха с официална информация,която гласи:

  Сигнал за пропадане на стълбище в училищна сграда в Кърджали е подаден в 11,50 часа днес на тел.112. Няма пострадали. Екипи на ОДМВР и РДПБЗН са били изпратени незабавно на мястото, което е било отцепено. По първоначални данни по време на тържество се пропукало и пропаднало стълбище между втория и третия етаж, след което учениците са били изведени от сградата. На мястото на произшествието за организиране на обезопасителните и оперативните действия бяха директорът на ОДМВР старши комисар Атанас Илков и директорът на РДПБЗН комисар Сергей Заимов.

  Дежурна оперативна група от ОДМВР-Кърджали е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство, материалите са докладвани в прокуратурата.

    Кърджали бг вести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Последни новини