Бързи действия на криминалистите от областта, спипаха измамник и крадец по горещи следи

Криминалисти от ОДМВР-Кърджали и РУ-Момчилград са установили и задържали извършител на измама. На 21 ноември около 14 часа в банков клон при финансова операция служителка била въведена в заблуждение и измамена с 500 лв. След установяване на деянието и подаден сигнал са били организирани издирвателни действия, в резултат на които вчера в РУ-Момчилград е бил задържан 48-годишен. Образувано е досъдебно производство по чл.209, ал.1 от Наказателния кодекс и работата по документиране на престъплението продължава.

Криминалисти от РУ-Кърджали са разкрили за по-малко от час кражба на айфон, извършена в областния град. Мобилното устройство било отнето от 18-годишна вчера около 15,30 часа. След сигнал за деянието и оперативни действия е задържан за срок до 24 часа 25-годишен. Телефонът е открит и иззет. Сектор „Криминална полиция“ продължава работата по случая.

 Бързо производство е образувано в РУ-Крумовград за управление на автомобил след употреба на алкохол. Тази нощ около 1,30 часа в града за проверка бил спрян 29-годишен мотопедист. Тестът за алкохол отчел 2,13 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Водачът е  задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Група „Охранителна полиция“ и разследващ полицай продължават работата по случая.

 Лек автомобил „Лада“, паркиран в село Горно Прахово, се запалил вчера около 15,30 часа. На мястото на произшествието е бил изпратен екип на пожарната служба в Ардино. Колата изгоряла. Два екипа на пожарните служби в Кърджали и Крумовград загасили запалени комини на жилищни сгради. Няма нанесени щети.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини