Оставиха майките с 380 лв.

Депутатите отново влязоха в спор за майчинските през втората година за отглеждане на дете. Социалистът Георги Гьоков предложи майчинските от 380 лева да скочат поне до минималната работна заплата. От догодина тя става 650 лева. По думите му тази мярка ще засегне 60 000 майки.

БСП наистина ли смятат, че със 650 лева обезщетение за отглеждане на дете ще стимулират раждаемостта, отговориха от ГЕРБ. Във всички европейски държави платеното майчинство е между 3-5 месеца. За управляващите важно било да се стимулират майките да се върнат на работа.

Раждат се все по-малко деца и трябва да обърнем посоката на политиките за стимулиране на семействата, скочи червената депутатка Надя Клисурска. В момента около 12 хиляди български майки ще получават такова обезщетение за отглеждане на дете между първата и втората година, изтъкна тя.

Майчинските през втората година не са вдигани от 2013 година. Очаквано предложението на левите не мина.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Въ
    възмутена баба
    4 0
    17:39, 4 дек 2019
    Нали искат раждаемостта да се увеличи.С какво и как да ги отглеждат тия деца?Майчинските-малки,места в ясли и градини няма.За частните ясли и градини трябват пари,от къде да ги вземат тия млади хора?Етносите се дотират с помощи,образованите млади хора-не.Затова всички напускат тая държава.Депутатите са си надвили масрафа и не им пука как едно младо семейство ще си отгледа 1 или 2 невръсни деца.Срам и позор е господа депутати.Пенсионерите ги зарязахте,сега и младите.На кого разчитате ???Вече и виетнамци не идват в скапаната ни държава.
Последни новини