Домашни животни причиниха две от трите катастрофи по шосетата на областта през уикенда

.  Домашни животни на пътя са причинили за две от трите произшествия в областта през последните три дни. Няма пострадали. Катастрофите са станали по пътя от спирка „Джебел“ към Момчилград и в землището на село Лозенградци. Заради недостатъчно разстояние при разминаване в района на село Кремен 33-годишен водач на „Сузуки“ ударил „Фолксваген“. Тестовете за алкохол на шофьорите са с отрицателни резултати. Произшествията са обработени по административен ред с актове по ЗДвП.

моторни превозни средства са били проверени на територията на областта в специализирани операции с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия, установяване на нарушения, свързани със скоростните режими, наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. За констатираните 247 нарушения на ЗДвП са съставени 19 акта, 102 фиша, 77 електронни фиша, заснети са били 49 клипа. През месец ноември на територията на РУ-Крумовград са били проверени 429 автомобила и 541 лица в операции, насочени към намаляване на пътнотранспортния травматизъм. За констатираните 301 нарушения на ЗДвП са били съставени 41 акта и 260 фиша.

Неправоспособен водач бил установен от полицаи от РУ-Джебел. При извършена проверка на 53-годишен, който се движил с „Дачия“ на 30 ноември около 3 часа в града, служителите на реда констатирали, че водачът не притежава шофьорска книжка, вече е бил наказван по административен ред за управление на МПС, без да има това право и извършва повторно нарушението в едногодишен срок. Проверката по случая в РУ-Джебел е по чл.343в, ал.2 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини