Ардино с богата програма за коледно-новогодишните празници

Светлините на коледно-новогодишната елха в Ардино ще бъдат запалени на 6 декември. По традиция коледното дърво отново ще бъде поставено в централната част на града. Спектакълът ще започне от 17.30 часа с много забавления. То е част от богатата коледно-новогодишна програма, която Община Ардино предлага на всички жители и гости на града.

На 2 декември (понеделник), от 18 часа в салона наНародно читалище „Родопска искра” ще бъде представена театралната постановка „Секскомедия в лятна нощ“ по Уди Алън на театър „Димитър Димов“ от Хасково. Билети се продават в градската библиотека.

На 5 декември в Общинския музейще бъде представянето на новоизлязлата поетична книга „ÖğretmenRasim“(„Учителя Расим“) и изложба „Интарзия“ от творби на Саджит Исмаилов.А на 13 декември ще бъде представянето нановите творби на писателя Нихат Алтънок (НеждатБехчедов). Организатори на културните прояви са Общественият съвет „Закрила на културното наследство“ и НЧ „Родопска искра“.

На 20 декември от 17 часа в салона на градското читалище ще се проведе традиционният празничен Коледно-Новогодишен концерт с участието на любителски художествени състави от НЧ “Родопска искра”, СУ „Васил Левски”, ДГ „Слънце”, ДГ „Брезичка” и Центърът за подкрепа за личностното развитие – Общински детски комплекс – Ардино (ЦПЛР-ОДКК).

В спортните прояви са включени коледен турнир по тенис на маса и поход-коледно настроение до „Дяволски мост“, които ще се проведе на 9 и 14 декември.

В полунощ на 31 декември празнични илюминации ще огреят небето над града под Белите брези.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини