Четири досъдебни производства за посегателства над кафеавтомати в Кърджали

Четири досъдебни производства са образувани в РУ-Кърджали за посегателства над машини за кафе в областния град. От единия автомат били откраднати около 50 лв. и разследването е по чл.195, ал.1, т.3 от Наказателния кодекс. В другите три случая са били повредени части на машините и досъдебните производства са по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс. Извършени са огледи от дежурни оперативни групи. Сектор „Криминална полиция“ осъществява издирвателни действия за установяване на извършителите.

Полицаи от РУ-Кърджали разкрили и задържали извършител на кражба на телефон от молитвен дом в село Паничково. Сигнал за кражбата бил подаден на 1 ноември и при организираните издирвателни действия служителите на реда стигнали до 28-годишен мъж от Пещера. Телефонът е намерен у него, иззет е и е на съхранение в РУ-Кърджали. Образувано е досъдебно производство по чл.194, ал.1 от Наказателния кодекс. Работата по случая продължават участъкът в село Черноочене и разследващ полицай от РУ-Кърджали.

Проверка за посегателство над игрален автомат в зала е започната в РУ-Джебел. Произшествието станало на 2 ноември около 1,30 часа в обект в града. 42-годишен посетител счупил стъклото на машината. Работата по случая е по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс за повреда и унищожаване на чуждо имущество.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини