Камион блъсна дядо на преклонна възраст, майка и дъщеря се обърнаха с „Пежо“

94-годишен дядо бил блъснат от товарен „Мерцедес“, управляван от 43-годишен мъж. Произшествието станало на 1 ноември в Момчилград вследствие на движение с несъобразена скорост. Пострадалият бил транспортиран за преглед в кърджалийската болница и настанен за лечение, след като било установено, че е с фрактура на ръката. Дежурна оперативна група от РУ-Момчилград е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство.

По същата причина – движение с несъобразена скорост, са станали още 7 пътни произшествия през последните три дни в областта. Майка и дъщеря пострадали при катастрофа на лек автомобил „Пежо“, който се преобърнал в канавка по пътя между селата Миладиново и Кокиче, след като 66-годишният шофьор изгубил контрол над управлението. 53-годишната жена е била настанена под наблюдение в кърджалийската болница, а 15-годишното момиче прегледано на място от екип на ЦСМП. Пробата за алкохол на водача е отрицателна.

31-годишен мотоциклетист бил прегледан в Спешното приемно отделение в Кърджали, след като паднал на пътното платно на ул. „Стефан Стамболов“ в областния град. 32-годишна пътничка във „Фолксваген“ била прегледана във Филиала на спешна помощ в Крумовград, след като лекият автомобил, в който пътувала, блъснал крава в село Полковник Желязово. Жената била освободена за домашно лечение, а на водача на моторното превозно средство бил съставен акт по ЗДвП. Само с материални щети са другите произшествия, които са обработени по административен ред.

Две бързи производства са образувани в полицейските управления в Кирково и Кърджали за управление на моторни превозни средства след употреба на наркотици и алкохол. При проверка на лек автомобил „БМВ“ в района на село Върбен тестът за наркотици на 22-годишния водач отчел положителен резултат за канабис. 2, 12 промила е резултатът при проверката за алкохол на 52-годишен шофьор, който се движил в областния град с лек автомобил „Фолксваген“. Двамата нарушители са били задържани за срок до 24 часа в полицейските управления.

44-годишен мъж, управлявал автомобил без да притежава шофьорска книжка, е бил задържан за срок до 24 часа в РУ-Кърджали. Мъжът бил спрян за проверка на 1 ноември в село Перперек. Служителите на реда установили, че водачът е неправоспособен. Работата по случая продължава по чл. 343в, ал. 2 от Наказателния кодекс в полицейския участък в Перперек.

Това съобщиха за Кърджали бг вести от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини