Интересът в Турция към местните избори в Кърджалийско е вял и нисък

Интересът към местните избори в Р България сред изселниците в Турция , заради въведения принцип за уседналост при гласуването е много вял и нисък. Много малко граждани този път ще пътуват групово за Родината си за да гласуват. Това съобщава за Кърджали бг вести от Бурса ,главният редактор на вестник „Мисион” Мюмин Топчу. Очаква се в групови пътувания да се включат и изселници, които нямат право да гласуват,но искат да видят свои близки. За този вот общинските власти в Турция, както и партийните централи не поемат разноските за пътуване,подчертава още Мюмин Топчу. Очаква се от Бурса да тръгнат само три автобуса-по един за Ардино, Бенковски и Джебел. Има информация и за автобуси от Измир, Маниса и Чорлу.

  Мюмюн Топчу отбелязва, че по непотвърденни данни желаещи да пътуват искали и парични средства, за да се присъединят към групите.

 Главният редактор на „Мисион” подчертава, че за сега единствено партия, която традиционно се обръща към гласовете на изселниците се е нагърбила да организира групови пътувания.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини