"Демократична България": Представихме програма, но опонентите ни не си направиха труда за това

    Коалиция "Демократична България-Обединение" обяви край на предизборната си кампания. Финалът бе съобщен официално снощи от националните водачи на партиите, сформиращи политическата структура - "Да, България", ДСБ, "Зелено движение".

    Гости бяха тримата съпредседатели на коалицията - Христо Иванов, Владислав Панев и о. з. ген. Атанас Атанасов. Присъстваха кандидатът за кмет на община Хасково арх. Драгомир Андонов, водачът на листата в града Антони Пашов и кандидати за общински съветници.

    "Опитахме се да направим една елегантна предизборна кампания, да изтъкнем нашите предимства и виждания", заяви кандидат-градоначалникът. Арх. Андонов подчерта, че той и съмишлениците му от листата са успели да представят пред гражданите предизборната си програма за развитие и управление на общината за бъдещия мандат. Той посочи, че такава програма не е била представена от опонентите им от ПП ГЕРБ, които дори не са отчели изминалия мандат. "За нас и за повечето мои приятели това е едно безвремие, изгубени 4 години, поради личностни боричкания. Това е основната разлика между нашата политическа коалиционна формация и останалите формации, явяващи се на изборите", заяви кандидат-кметът.

    Той и кандидатите за общински съветници в Хасково бяха подкрепени от тримата съпредседатели на коалицията. "Радвам се, че имаме изключително силен кандидат за кмет в Хасково, когото аз познавам от години и в чиито умения съм убеден. Радвам се, че нашата листа за общински съвет е пълна с професионалисти, хора от различни сфери, които могат да помогнат изключително много за бъдещето на Хасковска община и затова тя да бъде едно прекрасно място за живеене", заяви Владислав Панев, който е родом от Хасково.

    В края на националната си обиколка Христо Иванов заяви пред хасковлии, че тук вижда хора с визия, характер, професия, които са уверени, че нашата страна, нашите общини и общности могат повече от това и заслужават повече от това.

    "Вие, гражданите на този прекрасен град не заслужавате да ви се явяват кандидати, които дори нямат елементарното отношение към вас - да ви представят програма. Извинявам се, но това е гавра", заяви бившият заместник министър-председател и бивш министър на правосъдието. Според него това да се явиш на избори и да не обявиш програма е обида към гражданите, чиито глас искаш. "Това де факто означава да им кажеш: Вижте, аз кандидатствам за работа пред вас, но няма да върша работа. И цялата тази работа, работа, работа е като оная работа", заяви Христо Иванов, чието изказване беше прието с аплодисменти от симпатизанти, дошли за срещата с националните и местните лидери от коалицията. Той подчерта, че в Хасково се е събрал един тим на политическата формация, който ще работи за това гражданите да имат по-високи амбиции и очаквания те да бъдат реализирани, и са го обявили в програмата си. "Това е ангажимент, за който и вие, и ние ще следим да бъде изпълняван, стига да ги подкрепите", каза Христо Иванов.

    Подкрепа за представителите от листата в Хасково оказа и о. з. ген. Атанасов. Той изтъкна, че преобладаващата част от гражданите искат промяна на модела на управление, искат алтернатива. "Тази политическа алтернатива се нарича "Демократична България" на настоящото политическо статукво", заяви Атанасов.

    Лидерите на Коалиция "Демократична България-Обединение" бяха единодушни, че в неделя правилната стъпка за просперитета на Хасково е №66 и съответната преференция за един от всички 41 кандидати.

    Кандидатът за кмет арх. Андонов с преференция №102 представи част пред симпатизантите част от предизборната програма на формацията. Той разясни за важността на изготвянето на Общ устройствен план на Хасково, който ще уреди строителството в града, движението, говори за водния цикъл и за решаването на дългогодишния проблем с водата в града.

    Своите виждания за развитието на общината представиха кандидатите за общински съветници Тодор Топалов с преференция 103, Милена Налбантова-Божилова с преференция 121 и Деян Янев с преференция 141.

    По време на срещата снощи водачите на политическата формация обявиха, че от днес започва борбата за правосъдие. Започват протести срещу "инсталирането" на Иван Гешев за главен прокурор, което определиха като поредната подмяна на правосъдието в България, защото смятат, че в своята досегашна дейност той е доказал, че не отстоява върховенството на закона.

    "Без правосъдие няма достойнство. Без правосъдие няма свобода. Без правосъдие няма просперитет. За да има правосъдие, трябва да има сериозна реформа. И само "Демократична България" има смелостта да поиска и е готова да направи тази реформа и затова на 27 октомври ние искаме с №66 доверието на хората, затова да променим своите общини, но и да започнем една голяма национална промяна", заяви Христо Иванов.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Haskovo.NET
    Последни новини