По тревога изведоха каравеловци извън училището

Изображение 1 от 2

    594 ученика, 62 преподаватели и 16 души помощен персонал от димитровградското СУ „Любен Каравелов” бяха евкуирани днес при провеждане на учебна евакуация на училището. Евакуацията бе извършена съобразно действащия в училището План за действия при природни бедствия.

    Сигналът за пожар бе подаден чрез пожаро-известителната инсталация в училището в 10:15 часа. Извеждането на учениците от сградата и строяването им на двора протече организирано и без паника, в рамките на 2 минути и 50 секунди. След проведената учебна евакуация, учениците заедно със своите учители се върнаха в класните стаи, доволни, че са доказали готовността си за осигуряване на собствена безопасност.

    Резултатите от проиграната днес учебна евакуация показаха готовността на каравеловци да реагират и действат организирано, бързо и безопасно при възникване на пожар в училището. Съгласно плана за реакция при бедствия, тренировъчни евакуации се провеждат два пъти годишно – преди пролетната ваканция и преди настъпване на отоплителния сезон. През година децата преминават и теоретично обучение по безопасност, което се провежда от учителите в часовете на класа.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Це
      цербер
      0 0
      15:53, 23 окт 2019
      Евакуирани,а не евкуирани. Нахранете се преди да пишете и не яжте букви!
    Последни новини