Д-р Елена Иванова: Имаме визия за спасяване на болницата и за подобряване на здравеопазването

Д-р Елена Иванова, кандидат за общински съветник от листата на коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“: Имаме визия за спасяване на болницата и за подобряване на здравеопазването.

Д-р Иванова, Вие сте кандидат за общински съветник от листата на коалиция "Движение ЗАЕДНО за промяна". Защо взехте това решение?

Като лекар виждам, че здравеопазването в града ни не е на това ниво, на което трябва да бъде. Димитровградчани все повече прибягват до услугите на здравни заведения в други градове. Моя мисия е да помогна да се повиши здравния статус на жителите на община Димитровград. Именно това е и причината да се кандидатирам за общински съветник от листата на коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“. Кандидадът за кмет на общината Стефан Димитров е човекът, който може да допринесе за желания резултат и да се завиши нивото на здравеопазването тук.

Казвате, че здравеопазването не е на необходимото ниво. Вие как ще го определите?

Всичко започва и свършва с личните лекари. Именно поради тази причина нивото на извънболничната помощ е по-добро в сравнение с това на болничната. Проблемът е, че практиките намаляват. Причините за това са няколко: колегите напускат или в търсене на по-добри условия, или по възрастови причини. Нито един млад лекар не е започнал работа като такъв в нашата община. Това какво Ви говори?! – За липса на мотивация у младите хора. Но липсата на специалисти е истинската заплаха за МБАЛ „Света Екатерина“ и тя може да бъде закрита, ако в нея няма кой да работи. Аз и Стефан Димитров ще се борим със зъби и нокти да я съхраним. В момента рейтингът на болницата е нисък. Това може да се промени, ако има визия за спасяването й, а ние имаме такава.

Сматате ли, че може да се подобри състоянието на здравеопазването и какви мерки трябва да се предприемат в тази насока?

На пъпрво място да се осигури допълнително общинско финансиране на МБАЛ „Света Екатерина“. Това решение може да бъде взето от Общински съвет – Димитровград и ако аз стана общински съветник ще настоявам това да се случи. За да се работи в посока подобряване на здравеопазването, трябва да се стабилизира и финансовото състояние на болницата. Ще настоявам да бъде приета и Наредба за стипендии за млади специалисти, която да им осигури парична помощ по време на придобиване на образованието, а те от своя страна да поемат ангажимента да останат да работят тук. Това са само първите стъпки, могат да се направят още много неща.

Какви ще са Вашите приоритети, освен изброените до момента, ако бъдете избрана за общински съветник?

От изключителна важност за всеки жител е да бъде запазена болницата. Необходимо е медицинската помощ да бъде достъпна и във всички малки населени места на от общината, защото там също живеят хора и те имат нужда от адекватни медицински грижи. Аз лично се грижа за здравето на жителите на с. Злато поле, където имам практика. И ще продължа да поддържам кабинета. Сред моите приоритети е да започнем профилактика на социално значини заболявания.

Вашият призив към избирателите Ви!? Как ще ги мотивирате да гласуват за Вас?!

Смятам, че всички вече разбраха, че нашата визия за решаването на проблемите на здравеопазването в община Димитровград е добре обмислена. Обмислени и мерките, които ще предприемем, за да се случи всичко, за което говорих до момента.

Ще се обърна към всички жители на общината с призива: „Не оставяйте живота, здравето и благоденствието си в ръцете на хора, които не разбират от здравеопазване. Доверете се на нас – тези, които знаем какво е необходимо и как да го постигнем! Гласувайте с №69 в бюлетината за Стефан Димитров и за мен д-р Елена Иванова!“.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Последни новини