"Нетфлийкс", "Дисни" и "Епъл" - началото на една дълга конкуренция

Cтрийминг гигантът "Нетфликс" ще пусне около 62 нови продукции между октомври и декември. Сред тях попадат пълнометражни и документални филми, сериали и комедийни програми. Това е реакцията на компанията спрямо появяващата се конкуренция от страна на "Епъл" и "Дисни", чиито платформи ще излязат през ноември, пише "Ройтерс".

Така по брой на оригиналните продукции "Нетфликс" ще доминира на пазара до края на годината, въпреки че "Епъл" и "Дисни" дават сериозна заявка със заглавия с водещи холивудски звезди, които зрителите вече очакват с нетърпение.

"Епъл" вложиха няколко милиарда долара, за да създадат богата програма за своите стрийминг услуги. Apple TV+ ще бъде достъпна от 1 ноември и ще дебютира с 9 оригинални продукции. Със самото пускане на стрийминг платформата ще бъде достъпен нов драматичен сериал с Дженифър Анистън в главната роля.

На свой ред Disney+ вече има в каталога си повече от 1000 филма и сериала от студиата "Марвел", "Пиксар" и "Лукасфилм", които притежава. Стрийминг платформата ще предложи на зрителите си 10 оригинални продукции и ще се появи на 12 ноември.

Сред заглавията на "Нетфликс" попадат "Ирландецът" на Мартин Скорсезе (27 ноември), "Опасно лош: Ел Камино" (El Camino: a Breaking Bad Movie), който ще излезе на 11 октомври, и третият сезон на историческия сериал за кралица Елизабет II "Короната".

Disney+ готви нови сериали по "Междузвездни войни", а първият от тях ще бъде The Mandalorian с участието на Педро Паскал. Предстои излизането и на игрална версия на класическата анимация от 1955 г. на "Дисни" "Лейди и Скитника" и шоуто "Светът според Джеф Голдблум", в което актьорът ще покаже различна перспектива на аспекти от всекидневния живот като ходенето на плувни басейни и яденето на сладолед.

В каталога Apple TV+ ще влязат и научно-фантастичният сериал "Виж" (See), в който главната роля играе известният с участието си в "Игра на тронове" Джейсън Момоа, и "Дикинсън" - черна комедия, посветена на викторианския поет Емили Дикинсън.

Източник: dnevnik.bg

Коментари в сайта

Последни новини