10 °C

Никола Чанев: Непоносимият натиск на трафика, в Кърджали се паркира безобразно

В Кърджали се паркира безобразно. Колите са накачулени по тротоари и зелени площи и това създава проблеми за жителите и предпоставки за пътно-транспортни произшествия. В града има регистрирани над 25 000 автомобила и не повече от 2000 места за паркиране извън платените частни паркинги, приходите от които не пълнят общинската хазна. И проблемът само ще се задълбочава оттук нататък. Защото трескавото строителство, което кипи в момента, неминуемо ще доведе тук освен нови градски жители, и нови автомобили.

Досегашната общинска администрация отказваше да си отвори очите за този сериозен недъг на града ни, включително докато разпродаваше всяка педя общинска земя за застрояване. И Кърджали ще продължава да се задъхва и да се огъва под непоносимия трафик докато не се предприемат целенасочени мерки за облекчаване на транспортния натиск и безразборното паркиране. Да, тези мерки няма да решат нещата от днес за утре, но ефектът от тях ще се почувства достатъчно бързо.

Какво смятаме да предприемем ние?

Кърджали остана единственият областен град без синя зона, въпреки че въвеждането й от години ни беше обещавано от екипа на Хасан Азис. Синя зона от 8 до 17 ч. ще означава, че кърджалийци ще могат спокойно да паркират пред домовете си в извънработно време, а хората, които идват в Кърджали по работа или заради търговия през деня, ще трябва да плащат престоя си на общината. Това ще направи всички ни по-дисциплинирани, когато решаваме за колко време да оставим автомобила си паркиран, докато си пием кафето с приятели, да речем.

Когато повдигна въпроса за градския транспорт, всички ми казват - остави, ние тук се движим с такси. Да, движим се с такси, защото автобусите ни са 40-годишни бракми, готови да се разпаднат всеки момент и защото досегашната транспортна схема е толкова „умно“ измислена, че оставя необхванати цели квартали като „Байкал“, „Студен кладенец“ и „Веселчане“. В същото време, има европейски програми, по които Кърджали може да се сдобие с модерен, удобен, цивилизован градски транспорт и това ще намали чувствително трафика.

Идеална възможност за отваряне на паркоместа ни предлага каналът на територията на пазара, който може да бъде покрит по модела на гр. Хасково. Тъкмо така ще извадим допълнителната полза, че ще премахнем една зловонна канавка в сърцето на града.

И накрая, но не на последно място, асфалтиране на всички предвидени за паркинги места в кварталите. В момента между блоковете върху тези ограничени, но все пак съществуващи терени, възникват или бунища, или диви бурени и храсталаци и хората се оплакват, че от там доста често изпълзяват змии.

На този фон общината извади почти два милиона, за да купи 49 паркоместа в жилищния комплекс Пентагона. Какво наложи да платите цената на по един апартамент за паркомясто и кои са богоизбраните, които имат право да паркират там?

Никола Чанев ,кандидат за кмет на Община Кърджали,издигнат от ПП ГЕРБ

Купуването и продаването на гласоне е престъпление!

Още новини

Хороскоп за 26.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Осигурявате си подкрепа за повечето си начинания през този ден, което ви стимулира да не се отказвате от нито едно от тях. Възможно е да срещнете трудности, но ако навреме ги споделите с околните, те ще намерят начин да ви съдействат. Бъдете по-деликатни в изказванията си относно въпрос, който особено вълнува ваш близък. Рискувате да го засегнете.
26 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Едва ли ще позволите на някой около вас да ви притеснява освен, ако не се касае за нещо наистина важно. Имайте повече доверие на свой близък, което е решил да се заеме с нещо, което околните не одобряват. Радвате се на разбирателство в личен план. Отношенията ви с любимия човек напълно ви удовлетворяват.
26 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да жалите силите си, ще се отдадете на поредното предизвикателство. Убедени сте в ползата от труда си и това ви мотивира допълнително. Ще ви потърсят за съвет и ще уважат мнението ви, което ще ви поласкае. Не пропускайте да уважите празника на близък човек, покажете му искреното си отношение към него.
26 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С компромис и такт ще успеете да овладеете конфликтна ситуация, която застрашава да развали настроението ви за целия ден. Заемете се с нещо, което отдавна отлагате и го довършете докрай. Имате нужда от уединение и почивка, така че избягвайте шумни събирания. Не се притеснявайте за отношенията си с любимия човек, заедно ще преодолеете изпречила се трудност.
26 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Настроенията ви днес се променят неочаквано и това едва ли ще се хареса на хората, с които прекарвате ежедневието си. Особено ако станат свидетели на избухливостта ви. Постарайте се да мислите позитивно и да не се отчайвате след първата несполука.
26 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви изпълнен с добро настроение ден. Заниманията ви ще са леки и не натоварващи. Успявате всеки спор да обърнете в шега, с което въздействате ободряващо на хората около себе си. На някои от вас им предстои пътуване, което ще бъде интересно. Обърнете повече внимание на децата днес.
26 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Въпреки почивния ден посветете се на деловите си ангажименти и няма да съжалявате. Постигнатото днес ще бъде стабилна основа за бъдещото разрастване на фирмата ви. Освен това близките ви имат предостатъчно занимания днес и едва ли ви се разсърдят.
26 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Постарайте се да не обръщате внимание на маловажните въпроси, с които се опитват да ви занимават околните. Ще ви се наложи да обърнете внимание на нещо, което може да ви помогне да свършите важен ангажимент далеч по-лесно. Контактите ви днес ще са много ползотворни. Постепенно придобивате нужната ви увереност.
26 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отдайте се на необходимата ви и заслужена почивка, освен, ако не решите да разнообразите деня си с кратко пътуване. Оставете ядовете за делника и бъдете внимателни, ако шофирате.
26 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
26 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Водолей Семейната среда е от особено значение за вас сега. Тонусът, с който тя ви зарежда ви е жизнено важен. Ще изпитате интересни преживявания, ако се включите в една нова група.
26 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Интересни събития свързани с ваши близки ще ангажират вниманието ви днес. Евентуалния им успех ви засяга непосредствено и ще доведе промяна на плановете ви за близките дни. Вие също можете да допринесете за него и най-вероятно няма да се колебаете дълго дали да го сторите. Оптимистичните ви очаквания са напълно оправдани.
26 яну 2020
Последни новини