Смолянчани сигнализират за опасни участъци в града, настояват за поставяне на видеокамери

Комисията по безопасност на движението по пътищата обсъди мерки за намаляване на транспортния травматизъм в област Смолян на свое редовно заседание. След постъпили  сигнали от граждани до областния управител, беше предложено монтиране на камера в участъка между х-л „Рибката“ и Карлък в кв. "Каптажа". Този участък е на входа на града и често водачите на МПС карат с превишена скорост. С предложение за поставяне на камери беше обсъден и опасния участък под завод „Костал“, където често несъобразената скорост води до възникване на ПТП. Бяха обсъдени възможности и за решаване на проблема със затрудненията в движението, предизвикани от потока спиращи тирове в участъка до Офиса на Митническо бюро Смолян.

Директорът на ОД МВР-Смолян – ст.комисар Николай Димов подкрепи идеята за поставяне на камери в невралгични участъци, като част от превантивните мерки за намаляване на пътно-транспортните произшествия. Той отбеляза, че с поставянето на камери не се цели увеличаване на глобите за нарушения на водачите на МПС, а създаване на навици за спазване на установените ограничения за скоростта.

От РУО-Смолян, РЗИ-Смолян, БЧК-Смолян представиха провежданите от тях самостоятелни и съвместно с други институции обучения и инициативи, във връзка с безопасността на движението по пътищата. От ДАИ-Смолян също докладваха за извършените проверки и констатираните нарушения за изправността на транспортните средства.

Комисията по безопасност на движението по пътищата прие единодушно направените по време на заседанието предложения за приемане на мерки за подобряване на пътната безопасност в област Смолян. Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ подготвя аналитичен доклад за състоянието на безопасността на движение по пътищата, според решение на правителството от януари тази година, с което прие пакет от мерки за ограничаване на транспортния травматизъм до 2020 г.

В срок до 30 март 2020 г. следва да се разработи проект на Национална стратегия за подобряване безопасността на движението по пътищата на Република България за периода 2021-2030 г.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини