Образователен заместник-министър се срещна с ученици и учители от ПГСС

Да се срещне с родители, които не пускат децата си на училище, обеща пред осмокласници в ПГСС „Васил Левски“, Първомай заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова. Тя гостува в Професионалната гимназия дни преди да стане актуална темата с отнемането на деца от училище в Сливен.

Госпожа Михайлова бе на работна посещение и имаше за цел да обсъди с учителите проблеми, които възникват в работата им при прилагането на Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. Заместник-министърът изрази увереността си, че българският учител винаги е бил отговорен към работата си и е способен да се справи с предизвикателствата на времето.

В откровени разговори с осмокласници и дванадесетокласници тя се поинтересува как се чувстват те в училище, харесва ли им да са в него, пристигат ли навреме за часовете, как са избрали професиите си, имат ли нагласа да завършат средното си образование. Заместник-министърът посъветва зрелостниците да продължат образованието си след завършване на средното училище и изрази надежда, че някои от тях ще изберат учителската професия за свое поприще.

Със заместник-министър Михайлова в работните разговори участваха Румен Вангелов – държавен експерт по организация и контрол на средното образование в МОН и Димитър Ставрев – старши екперт по организация на средно образование в РУО Пловдив.

Екип „Ученически СТАНДАРТ“

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ле
    Леля
    7 -1
    16:31, 8 окт 2019
    Тва тия дни голямо нашествие на министри, заместник министри и депутати в нашия забравен от Бога градец. То не беше оная Танева, другата Дариткова, ся и тая...
    • Ва
      Ванга
      3 -5
      17:45, 8 окт 2019
      По същия начин един ден ще дойдат пратеници и от Истанбул и Анкара с нова вяра.
    • Бг
      Бг
      2 -4
      22:02, 8 окт 2019
      Явно нещо ще се променя.
    • Ен
      Еню
      4 -1
      22:29, 8 окт 2019
      Ъмба! Най-многу жа са промени траекторията на паричните потоци в тоя град.
    • 44
      44
      0 -1
      15:11, 11 окт 2019
      Явно нещо ще се променя в голямото село
  • 2
    Ел
    Елена Добрева
    4 -1
    20:08, 10 окт 2019
    В същия ден, след посещението в ПГСС "В. Левски", същата група посети и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" град Първомай. Учители и ученици останаха много доволни от разговорите и загриженото отношение на заместник-министър Михайлова, г-н Вангелов и г-н Ставрев. Разговорите с тях бяха непринудени и спокойни. Някои родители, които видяха присъствието на представителите на МОН в училището, останаха учудени. Може би, ако такива посещения станат практика, нещата в българското образование ще потръгнат към по-добро!

Още новини

Последни новини