Старец със "Фолксваген" блъсна дете във "Възрожденци", задържан е

7-годишен пострадал при пътно произшествие в кв.“Възрожденци“ в областния град. Малко след 11,30 часа на 5 октомври детето било блъснато от „Фолксваген“, управляван от 79-годишен. След преглед в Спешното приемно отделение било установено, че пострадалият е със счупена ключица. Шофьорът е бил задържан за срок до 24 часа в РУ-Кърджалии. Образувано е досъдебно производство по чл.343, ал.1 б.“б“ от Наказателния кодекс след извършен оглед от дежурна оперативна група от РУ-Кърджали на мястото на произшествието. 

Две бързи производства са образувани в полицейските управления в Кирково и Кърджали за управление на автомобили след употреба на алкохол. 2,16 промила отчел дрегерът при проверка на 19-годишен, който се движил с „Фиат“ от село Долно Къпиново към село Чакаларово и бил спрян от полицейски служители от РУ-Кирково през нощта на 5 октомври. На водача е издаден талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Задържан е бил за срок до 24 часа. 1,33 промила е резултатът от теста на 45-годишен водач на „Ауди“, който бил проверен в 1,15 часа на 5 октомври на ул.“Първи май“ в Кърджали. Издаден е талон за медицинско изследване, но е отказана кръвна проба за анализ. Шофьорът е бил задържан в РУ-Кърджали за срок до 24 часа.

64-годишен се придвижвал с нерегистриран мотопед между селата Енчец и Брош, установили полицейски служители от РУ-Кърджали. По случая е заведен заявителски материал и работата продължава сектор „Охранителна полиция“ в управлението.

146 ловци са били проверени в съвместна операция на служители на полицейските управления и на Регионалната дирекция по горите при старта на ловния сезон на 5 октомври с цел контрол за спазване на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия и Закона за лова и опазване на дивеча. Извършени са проверки за редовността на разрешенията за носене на ловно оръжие, спазване на забраната за открито носене на оръжие, както и след употреба на алкохол и упойващи вещества. Констатирано е едно нарушение – алкохолната проба на един от ловците в община Кирково се оказала положителна. Съставен е акт, оръжието е иззето и е на съхранение в полицейското управление. Взета е кръвна проба за химически анализ.

. Екип на пожарната служба в Кърджали отключил входната врата на жилището на възрастна жена в областния град след подаден сигнал за техническа помощ на 5 октомври в 11,20 часа. Пожарникарите сигнализирали за случая в Центъра за спешна помощ.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини