Днес в "Славейков"обучават велосипедисти на безопасно поведение на пътя

Днес 4 октомври в СУ „Петко Рачов Славейков“ в гр. Кърджали ще се проведе обучение по международната програма “Виждам те. Виждаш ме.” за безопасна интеракция между велосипедистите и камионите на пътя.

В теоретичната част на обучението учениците ще бъдат запознати със спецификите на движението на камионите на пътя, кои са основните рискови ситуации и как могат да ги избегнат. Експерти от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Кърджали ще запознаят участниците с правилата за велосипедистите на пътя. В практическата част децата ще имат възможност да се качат в кабината на камион, за да могат лично да видят къде са “мъртвите точки”, в които шофьорът не може да ги види в огледалата.

Каним Ви на 4 октомври (петък), 2019 г. в 12,00 часа, в двора на СУ „Петко Рачов Славейков“ (адрес: гр. Кърджали, ул. „Райко Жинзифов“, Възрожденци), за да представим пред Вас програмата “Виждам те. Виждаш ме”. На място ще можете:

Да получите актуалната статистика за ПТП с велосипедисти у нас
Да разберете кои са основните рискови ситуации между велосипедисти и камиони на пътя
Да се запознаете с основните препоръки и практични съвети в програмата “Виждам те. Виждаш ме.”
Да присъствате на демонстрацията на “мъртвите точки”, в която учениците сами ще проверят къде са и къде не са видими в огледалата за шофьора на камиона

Образователната кампания „Виждам те. Виждаш ме.“ е разработена от Volvo Trucks и се провежда в над 20 държави по света. В България програмата се изпълнява с участието на обучители-професионални шофьори на камиони от логистичната компания Транспрес. Кампанията е подкрепена от Главна дирекция “Национална полиция”.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини