22 °C

ДПС откри предизборната си кампания в община Кърджали, целта е убедителна победа на първи тур

  ДПС откри предизборната си кампания в община Кърджали с ясната цел да спечели убедително от първи тур кметския стол, по-голямо мнозинство в местния парламент и 67 места за селски първенци. Движението за права и свободи представи кандидата си за кмет на Община Кърджали инж.Хасан Азис, който ще се състезава за пети пореден мандат, 41 претенденти за място в Общинския съвет, както и номинираните за кметове на населени места.

  Церемонията се състоя  пред клуба на Общинската организация на Движението за права и свободи в центъра на Кърджали. Гости бяха народните представители от Кърджалийския многомандатен район Адлен Шефкед и Ерол Мехмед, областният лидер на партията Изет Шабан, членът на ЦОБ Ердинч Хайрула, бившият депутат Ремзи Осман, кандидатът за кмет на Община Черноочене Айдън Осман, бившият главен мюфтия Фикри Сали. Присъстваха много симпатизанти и граждани.

    Ораторите бяха единодушни, че победата може да се изкове, само ако има единство в партията, избирателите и симпатизантите. Призоваха за активност пред урните. Искаме да превърнем Кърджали в европейското лице на България. Нашите кандидати са с опит, доказали се в управлението , подчертаха ораторите.

   Общинският председател на ДПС Лятиф Расим, бе категоричен, че партията му ще води толерантна и позитивна предизборна кампания. Искаме да стигнем до сърцата на всеки избирател, подчерта Лятиф Расим.

   Областният лидер Изет Шабан припомни, че кандидатите за съветници са минали през ситото на обществеността и съпартийците си. Партията се е допитала до жителите на всички населени места. Избирателите са дали предварително доверието си и за кметове на населени места. Вече са ясни 34 кмета на населени места в общината, които са без конкуренция. Изет Шабан ги призова да работят заедно с кметските наместници за единството на хората в общината. Изет Шабан бе категоричен че ДПС е партията, която винаги е била най-близо до хората. За това й допада най-много слогана „Заедно за Кърджали”. Нашата сила е заедността за просперитета на Кърджали, подчерта Изет Шабан. Той посочи символиката в номера на ДПС в интегралната бюлетина-№55:пети мандат за Хасан Азис, пети мандат за повечето кандидати за съветници и 55 общини в страната, спечелени от ДПС.

   Народната представителка Адлен Шефкед посочи, че днес пред клуба на ДПС са се събрали само приятели. Демонстрираме нашата несломима подкрепа към кмета инж.Хасан Азис и невероятната листа за съветници, отбеляза депутатката. Тя подчерта,че по меродавна традиция най-близо до хората и за добро и за лошо е кмета.

   Моника Михайлова, която ще гласува за първи път, призова връстниците си да направят своя избор с номер 55 в интегралната бюлетина и да гласуват за европейското бъдеще на Кърджали.

  Прочуствено слово прочете дългогодишната учителка Фейме Мурадова, дала знания на хиляди кърджалийци. Тя се върна към спомените и припомни, че инж.Хасан Азис е бил любим ученик на нейния съпруг, известен с блестящите си математически познания. Животът потвърди реализацията на Хасан Азис.Той е нашия успешен, незаменим, вечен кмет,каза с вълнение авторитетната преподавателка.

  Кандидатът за съветник Сезгин Бекир отбеляза, че има три думи в сърцата на присъстващите , които те винаги ще помнят и те са Движение за права и свободи. Да покажем нашата сила и единство и да завършим кампанията с победа, призова Сезгин Бекир.

    Последен говори кандидатът за кмет на ДПС инж.Хасан Азис. Той също сподели,че за него има три думи, които ще произнася до края на кампанията при всяка среща с избирателите. Това са: Прошка, Благодарност и Подкрепа. Хасан Азис поиска прошка от съгражданите си , ако през последните 16 години не е стигнал до техните сърца и не е успял да откликне на техните надежди. Той благодари на по-възрастните за посочения верен път и на по-младите за поетите рискове. Поиска подкрепа от всички, независимо от етнос, религия, пол за модела на заедност, толерантност и единство. Той посочи, че знамение за мир е гълъбът кацнал пред присъстващите на тържеството. Хасан Азис припомни,че последният мандат е бил насочен към младите хора. Обновена е изцяло образователната инфраструктура. Изградени са спортни съоръжения , както в града,така и в малките населени места. Предимно за млади хора са създадени над 700 работни места. Привлечени само за последната година са 22 млн.лв инвестиции. Целта ние да създаваме модерни и високотехнологични производства, които да задържат младите тук, подчерта дългогодишният кмет на Кърджали.

  Тържеството бе закрито с турска и българска народни песни в изпълнение на Айсун Ахмед и Динко Ковачев.

  Георги Кулов

  Купуването и продаването на гласове е престъпление!

  Хороскоп за 21.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Сериозните занимания ще ви донесат полезни за бъдещето дивиденти, за това не отхвърляйте никакви предложения, но преди да се захванете с тях прецизирайте даденостите. На много от вас професионалните изяви ще помогнат на кариерата им, но преди това добре се подгответе. Пътуванията ще са успешни.
  21 окт 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Твърде енергични сте днес и затова се чудите с какво най-напред да се захванете. Старайте се да не вършите неща, които не са конкретно свързани с работата ви. Моментът не е особено подходящ за разрастване на дейността ви. Възможно е да ви се наложи да пътувате. Не ставайте язвителни, ако събеседникът ви не влезне в тона ви.
  21 окт 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Прекалено емоционални сте днес, но не позволявайте на чувствата да пречат на работата ви. Помислете добре върху възможностите си за успех и в случай, че те са минимални, променете тактиката. Бъдете по - оптимистично настроени, защото това, което идва ще ви носи много радост и позитивно развитие.
  21 окт 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще се запознаете с нова информация, която ще внесе повече яснота в работата ви. Отговорно ще вземате решенията си и така ще ги реализирате. Периодът е подходящ както за самостоятелни изяви, така и за екипна работа. Ще получите повече, отколкото сте очаквали, което си е повод за празненство.
  21 окт 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Договореностите ви ще бъдат издържани и в защита на интересите ви, ако се осланя на уменията си да убеждавате и тактично насочвате разговора в изгодна за вас посока. Ще постигнете напредък, не показвайте колебание. Пътуване в чужбина ще ви ангажира с организацията по него, но ще ви достави удоволствие и нови познанства.
  21 окт 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С творчески подход ще пристъпите към новите си задължения, опитвайки се да ги приведете към познатите вече неща. Не действайте едностранчиво, търсете мнението на хората около вас и ги направете съпричастни на работата си. Ще задълбочите връзката си с някой, който силно ви привлича.
  21 окт 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Повечето от вас ще посветят времето си на своите делови и бизнес-задачи. Заетостта ще изостри нервите ви, за това бъдете внимателни в общуването си. Понякога една дума казана не на място може да развали договорени вече неща. В любовната сфера ви очакват внимание, обич и новости.
  21 окт 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С енергия и добри намерения ще започнете седмицата. От сутринта ще се заемете с онези въпроси, в които сте срещали затруднения. Близостта на човек, когото харесвате ще ви прави по-уверени и сигурни в работата ви. Това се забелязва, но нищо лошо, щом ви въздейства позитивно на мислите и повишава активността ви в добра посока. Приятелски жест на внимание ще ви зарадва.
  21 окт 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще положите усилия да убедите някого в правотата на доводите си в името на по-добрите резултати. В тази връзка ще правите и промени в организацията, както и ще търсите нови възможности за изяви. Активността ви е видима дори за онези, които с безразличие ще намигнат и отминат.
  21 окт 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Избягвайте да обсъждате личните си дела с професионалните си партньори. Това би ви изложило на риск, давайки им възможност да надникнат в личния ви свят. Влагайки повече фантазия и прилагайки способностите си ще впечатлявате с усета си към хармонията и ще се радвате на постигнатото от вас.
  21 окт 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще продължите да работите върху задачите си, като наред с това ще търсите нови форми за изява на способностите си. Запознанства и приятелски сбирки ще разнообразят следобеда и вечерта ви. Романтичната ви връзка с човек от друга среда ще приключи без особени емоции.
  21 окт 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще вземате делови решения, налагащи се от работата ви. Промените в плановете ви ще ви донесат повече отговорности и това няма много да ви се понрави. Разпределете част от задачите си върху другите участници в консумацията на благата. Намерете начини да се разтоварите от напрежението, развлеченията са позволени.
  21 окт 2019
  Последни новини