Изет Шабан и Ерол Мехмед уважиха маето край текето на Казер баба

Областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан, който е и кандидатът на ДПС за кмет на община Ардино на предстоящите местни избори на 27 октомврии народният представител от ДПС Ерол Мехмед бяха гости на културно-религиозния празник (мае)  в махала Казерлер край момчилградскотосело Биволяне. Тук се намира тюрбето на Казер баба. И двамата се включиха в благотворителния търг и закупиха продукти от местни производители.

Заедно с тях бяха още общинския председател на ДПС в Момчилград Акиф Акиф,председателят на местния парламент Юмер Юсеин, председателят на общинската женска структура на ДПС в Момчилград Илкнур Кязим, която е и кандидатът на ДПС за кмет на община Момчилград, секретарят на общината Бахатдин Ахмедов.

Събитието бе част от 11-те есенни маета в Момчилградско, които се провеждат ежегодно.По време на маетата се извършват различни ритуали, благодарствени молитви, приготвя се курбан, организират се музикални програми и благотворителни акции. След приключване на търга за месо се обявява датата на следващото мае.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини