Пожарникарите в Кърджали коленичиха пред паметта на загиналите си колеги

    Пожарникарите в Кърджали коленичиха пред паметта на загиналите си колеги. Те почетоха с едноминутно мълчание пожарникарите дали пример за всеотдайно изпълнение на службата си. Това стана по време на кратка церемония пред паметника на загиналите служители на ОД на МВР-Кърджали , в навечерието на професионалния празник на българските пожарникари 14 септември.

    Двама са пожарникарите от Пожарната загинали при изпълнение на служебния си дълг. Първият е главен сержант Чавдар Алдинов Мандов. Той умира в службата в Момчилград след гасенето на горски пожар на  06.08.1993 г. Вторият е главен сержант Тодор Димов Тодев,който загива в двора на службата в Кърджали при инцидент по време на дежурство.

       Паметта на загиналите огнеборци бе почетена от директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Атанас Илков, областният управител Никола Чанев и директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Атанас Митков. На церемонията присъстваха служители и граждани.

     На професионалния си празник пожарникарите от Кърджали демонстрираха нова техника. Акцентът бе поставен на съоръжения за спасяване във водоеми. Това донесе радост на малките кърджалийци.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини