Двама пияни с "Опел"-и предизвикаха катастрофи,единият отказва тест

Двама водачи, употребили алкохол, са предизвикали пътни произшествия вчера. В 19,20 часа в Ардино 63-годишен с „Опел“ при излизане от ред на паркирани автомобили блъснал „Фиат“. Тестът за алкохол на шофьора отчел 2,26 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Ардино. Образувано е бързо производство по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс. По пътя от село Черноочене към Кърджали 58-годишен водач на „Опел“ на завой загубил контрол над управлението и се ударил в еластична ограда. Резултатът от теста за алкохол показал 1,89 промила. Водачът отказал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в РУ-Кърджали. Образувано е бързо производство. При движение с несъобразена скорост 18-годишен шофьор с „БМВ се блъснал в дърво в Крумовград в 23,40 часа снощи. Шофьорът бил прегледан във Филиала на спешна помощ в града и освободен. Не е констатирана употреба на алкохол. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

124 МПС и 142 лица са били проверени в хода на специализирана операция на територията на РУ-Момчилград вчера от 15 до 17 часа с цел намаляване на пътнотранспортния травматизъм, контрол за правоспособността на водачите, употреба на алкохол и наркотични вещества. 17 са констатираните нарушения на ЗДвП, за които са съставени 2 акта и 15 фиша.

Сухи треви и храсти са горели вчера в землището на село Синчец. Пожарът възникнал около 17 часа вследствие на небрежна работа с огън от местна жителка, която запалила отпадъци. Потушен е от трима служители на службата в Ардино. Няма нанесени щети. Екип на службата в Кърджали загасил снощи около 22 часа запалени отпадъци в контейнер в града.


Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини